Mobiel internet

De laatste jaren is mobiel internet een grotere rol gaan spelen in het alledaagse leven van veel mensen. Het zal je misschien verbazen; maar dat komt ook omdat er tegenwoordig meer mensen zijn met een smartphone dan met een computer. Een persoon pakt zijn telefoon er gemiddeld 150 keer bij op een dag. Logisch als je je bedenkt dat we altijd van alles op de hoogte willen zijn. Je wilt het nieuws bekijken, je e-mails lezen en leuke foto’s delen met familie en vrienden.

Mobiel internet zonder onverwachte kosten

Weet jij eigenlijk wel hoeveel MB's het kost om je lievelingsliedjes te streamen of om een website te laden? Hoe blij je ook bent met mobiel internet, niemand wil aan het eind van de maand voor verrassingen komen te staan. En dat is dus precies waar Telfort je mee gaat helpen. Telfort biedt mobiel internet zonder onverwachte kosten. Met behulp van de Telfort-app kan je precies zien hoeveel MB’s je hebt verbruikt en hoeveel tegoed je nog hebt tot aan de start van de volgende maandbundel. De grootste voordelen zetten we met alle liefde nog even voor je op een rij:

 • Via de Mijn Telfort app kan je precies zien hoeveel MB’s je hebt verbruikt en hoeveel tegoed je nog hebt tot aan de start van de volgende maandbundel.
 • Je krijg een gratis waarschuwingsbericht wanneer je 80% van je bundel hebt verbruikt. En om helemaal zeker te zijn dat je geen extra kosten maakt, stopt mobiel internet automatisch wanneer je gehele bundel verbruikt is.
 • Je kunt eenmalig extra internet bijkopen door middel van een smsje ‘EXTRA MB AAN’ naar 1255.
 • Je kunt ook gedurende de maand altijd je internetbundel verhogen. Dit kun je zelf eenvoudig doen via Mijn Telfort. En als je de volgende maand je bundel weer wilt verkleinen, kan dat ook.

Bovendien internet je bij Telfort via het betrouwbare KPN netwerk. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Bestel nu een abonnement met mobiel internet

Sluit een nieuw abonnement af bij Telfort met een voordelige internetbundel.

Samsung Galaxy S4

Kies je telefoon

Kies je favoriete telefoon en stel daarna je abonnement samen.

Telfort Sim Only

Kies je Sim Only

Stel je Sim Only samen.

Lees meer over Sim Only.

Ik ben al klant van Telfort

Heb je al een Telfort abonnement maar nog geen internetbundel of wil je je bestaande internetbundel aanpassen? Log dan in op Mijn Telfort en pas je abonnement eenvoudig aan. En wil je je abonnement verlengen? Ga dan naar onze Verlengshop en profiteer van aantrekkelijke deals.

Tips en tricks

Bij Telfort denken we graag met je mee. En dat is ook precies de reden waarom we je graag een handje helpen bij het verbruik van je internet. Hoe dan? Door je de allerbeste tips en tricks te geven om slim met je internetbundel om te gaan

 • Stop automatische downloads bij Facebook en WhatsApp

  Superleuk en een beetje verslavend: Facebook en WhatsApp. Alleen door al die foto’s en filmpjes vlieg je zo door je MB’s heen. In je instellingen kun je aangeven dat je niet wil dat films automatisch afspelen en foto’s niet automatisch gedownload worden. Stel bijvoorbeeld in dat je wil dat dat alleen gebeurt als je op WiFi zit of als je er toestemming voor geeft.

 • Update apps via WiFi

  Apps hebben regelmatig updates. Het scheelt je MB’s als je de updates pas uitvoert als je op WiFi zit. Zo bespaar je je normale internetbundel weer voor andere dingen.

 • Kleinere foto’s en filmpjes versturen

  Ook kun je het aantal MB’s verlagen wanneer je zelf een foto of een filmpje verstuurt. Als je met Whatsapp of e-mail een foto verstuurt kun je er vaak voor kiezen om deze te verkleinen.

 • Bepaal zelf welke apps data mogen verbruiken

  Je kunt met bepaalde apps zelf eenvoudig instellen welke apps op je telefoon wel of niet gebruik mogen maken van het internet. Een voorbeeld hiervan voor internet in het buitenland is Roamy. Deze app helpt je met het besparen van je databundel, terwijl de app zelf ook nog eens gratis is. Mooi meegenomen dus.

 • Spaar intensieve activiteiten op

  Helaas kosten de leukste activiteiten op je telefoon ook de meeste MB’s. Het kijken van filmpjes en het streamen van muziek verbruiken meer MB’s dan het lezen van een nieuwsartikel. Misschien voor de hand liggend, maar toch geven we je deze tip graag nog een keer: wacht tot je thuis bent en via WiFi dat filmpje kunt bekijken. We zeggen het liever te vaak dan te weinig.

 • Meer tips en tricks

  Gebruikt WiFi

  Er zijn zoveel plekken waar je gebruik kunt maken van een WiFi netwerk. Thuis, maar ook op je werk of op een NS station. Internetten dus zonder dat je internetbundel verbruikt wordt. Niet moeilijk; wel slim.

  Mobiele websites

  Op sommige websites krijg je een keuze voorgelegd: of je de mobiele of desktop versie wil zien. Kies vanaf nu altijd voor de mobiele variant, want hiermee bespaar je MB’s. De mobiele versie is aangepast aan het kleinere scherm van je telefoon en zo zijn de afbeeldingen dus ook kleiner. Herken een mobiele website aan ‘m.’ of ‘mobiel.’ voor de url. Bij het zien van de ‘m’ weet je dus wat je te doen staat.

  Locatie gebaseerde diensten

  De ene app kost meer MB’s dan de ander. Voorbeelden van MB’s-vretende apps zijn routeplanners en Google maps. Kijk dus uit wanneer je deze gebruikt en zet ze vooral uit wanneer je ze niet meer gebruikt. Bovendien spaart dit meteen je batterij. Mooi meegenomen dus.

  Sluit app’s af als je ze niet meer gebruikt

  Sommige apps blijven op de achtergrond actief en verbruiken dan nog steeds MB’s. Sluit ze af en bespaar niet alleen je MB’s, maar ook je batterij.

  Beperk het gebruik van apps met pushberichten

  Sommige apps sturen automatisch berichtjes naar je telefoon: pusberichten. Zo kan NOS je pushberichten sturen als er iets merkwaardigs in het nieuws gebeurt. Deze apps moeten echter regelmatig contact met internet maken om te checken of er nieuws is. Je kunt er dus beter voor kiezen op de pushberichten uit te zetten en deze apps alleen te checken als je bijvoorbeeld WiFi hebt.

  Gebruik soms gewoon even je pc

  Je bent vast weleens ongeduldig en wil het liefst direct alles op je telefoon kunnen checken, maar met sommige bezigheden kun je soms toch echt beter even wachten. Als je weet dat je uitgebreid moet gaan surfen opzoek naar een vakantiebestemming, dan wacht je toch even tot je thuis op je pc kunt kijken? Dat scheelt weer een heleboel MB’s.

  Content preloaden

  Streaming apps, zoals Youtube of Google Maps, kun je preloaden. Dit houdt in dat je een deel van de stream al kunt laden als je nog met WiFi verbonden bent. Dan kun je al aan je filmpje beginnen als je in de bus naar huis zit, zonder dat je dan nog hoeft te laden. Is WiFi toch gewoon weer het verlossende woord.

  Zuinige browserinstellingen

  Misschien is dit een verrassing voor je, maar sommige browsers zijn MB-zuiniger dan anderen. Bovendien kun je in je browserinstellingen aangeven dat je zuinig wilt browsen. Bij een Samsung S4 heet dit bijvoorbeeld ‘Gegevensverbruik beperken’. Op je iPhone kun je Opera Mini als browser gebruiken, in plaats van Safari. Dat is een zuinigere browser en scheelt dus MB’s.

  Check je e-mailinstellingen

  Je bent vast geen uitzondering en gebruikt ook e-mail op je mobiel? Check dan eerst even de instellingen in je e-mailprogramma. Je hebt de keuze om in te stellen of je wilt dat je e-mails automatisch worden ‘opgehaald’ of niet.

  Eenmalig extra internet kopen

  Hoewel wij je natuurlijk de beste tips geven om zuinig om te gaan met je MB’s, kan het natuurlijk een keer zo zijn dat je extra internet nodig hebt. Dat is geen probleem bij Telfort. Kies eenvoudig de Extra Internetbundel van Telfort. Via een eenvoudig sms’je heb je direct extra MB’s voor slechts eenmalig €5,-. Ook zit je nergens aan vast, want de volgende maand heb je gewoon weer je standaard Internetbundel.

  Grotere databundel? Relatief goedkoper

  Zit je toch regelmatig boven je bundel qua internet? Dan is het eigenlijk verstandiger om je internetbundel te verhogen, dat is relatief goedkoper. In MijnTelfort vind je de mogelijkheden. Wil je daarna toch weer terug naar je eerdere kleine bundel? Ook geen probleem, want bij Telfort kan dat gewoon.

  Installeer Onavo op je iPhone

  Onavo is een app die, kortgezegd, data probeert te comprimeren. Terwijl jij ongestoord aan het browsen bent, wordt de informatie eerst langs Onavo gehaald om te kijken of het kleiner en op een slimmere manier naar jouw telefoon gehaald kan worden. Ideaal dus, want je hebt hier helemaal geen last van tijdens het browsen.

  Gebruik sms in plaats van WhatsApp

  Natuurlijk is WhatsApp een goedkope manier om berichten te versturen, maar tegenwoordig zijn sms’jes helemaal niet duur meer. Bij Telfort heb je al een onbeperkte sms-bundel voor € 3. De berichtjes die je via WhatsApp verstuurt en ontvangt (en tegenwoordig gaat dat bijna de hele dag door) kosten stuk voor stuk allemaal data.

We hopen dat we je kunnen helpen met deze tips. Of dat we je in ieder geval weer wat bewuster hebben gemaakt van het verbruik van je MB’s. Onthoud dus vooral dat WiFi eigenlijk je beste vriend is om je MB-verbruik binnen de perken te houden.

Telfort Blog

Wil je weten hoe je MB's kunt besparen? Neem een kijkje op het Telfort Blog.