TV verbindingsset

Om Telfort Interactieve tv of Telfort internet via glasvezel draadloos aan te sluiten, kunt u gebruik maken van de verbindingsset van Telfort.

Als u de verbindingsset gebruikt, gaat het signaal van tv en internet via uw elektriciteitsnetwerk. De verbindingsets zijn te koop via de Telfort monteur die Interactieve TV komt aansluiten.

TV verbindingsset - Veelgestelde vragen

 • U kunt tot maximaal 3 adapters gebruiken bij de tv-verbindingsset. Het is mogelijk een extra adapter te bestellen via het contactformulier op telfort.nl of telefonisch via nummer 088 1200 000.

  Heeft dit antwoord u geholpen?

  Verklaar uw antwoord

 • Als de adapters van de tv-verbindingsset correct zijn aangesloten horen deze automatisch contact met elkaar te zoeken. Als dit niet zo is raden wij aan om beide adapters tijdelijk op een stekkerblok aan te sluiten en de volgende stappen te doorlopen:

  1. Aan de onderkant van elke adapter vindt u een klein knopje. Houd op één adapter dat knopje ingedrukt totdat alle lampjes uitgaan en even gaan knipperen.
  2. Haal de adapter van het stekkerblok.
  3. Doe vervolgens hetzelfde met de tweede adapter.
  4. Steek nu 1 van de 2 adapters terug.
  5. Druk vervolgens nogmaals op het knopje, maar nu voor maar 3 seconden. Na het loslaten gaat het powerlampje (het linker lampje) knipperen.
  6. Doe hetzelfde vervolgens binnen 2 minuten met de andere adapter.
  7. Op beide adapters moet nu het middelste lampje (het huisje) groen of oranje gaan branden. Als dit middelste lampje rood brandt dan is verbinding tussen de adapters niet goed. Controleer dan of de adapters correct zijn aangesloten met behulp van bovenstaande punten. Als het lampje niet brandt, herhaal dan stap 3 en 4.

  Heeft dit antwoord u geholpen?

  Verklaar uw antwoord

 • Op de tv-verbindingsset zitten drie lampjes. Als het rechter lampje brandt is er een verbinding met het glasvezelmodem. Als het middelste lampje (een huisje) brandt is er een verbinding tussen de verschillende adapters van de tv-verbindingsset.

  Heeft dit antwoord u geholpen?

  Verklaar uw antwoord

 • Op de tv-verbindingsset zitten drie lampjes. Als het linkerlampje brandt staat de tv-verbindingsset aan.

  Heeft dit antwoord u geholpen?

  Verklaar uw antwoord

 • Als het huisje op de adapter van de tv-verbindingsset rood of oranje is, is de verbinding niet goed. Als de verbinding niet goed is kan er storing ontstaan op de Interactieve tv-ontvanger. Als de verbinding niet goed is kan het ook gebeuren dat uw Interactieve tv-ontvanger het helemaal niet doet.

  De oorzaak van een rood of oranje huisje is altijd dat er geen goede verbinding tussen de kastjes is. Ga naar 'Ik heb storing op mijn tv en ik gebruik een tv-verbindingsset. Wat kan ik doen?' voor een instructie hoe u deze storing op kunt lossen.

  Heeft dit antwoord u geholpen?

  Verklaar uw antwoord

 • In het installatiepakket dat u van Telfort heeft ontvangen, zit een ethernetkabel. Sluit deze ethernetkabel aan om te testen of het probleem zich ook voordoet bij gebruik van de kabel. Zo kunt u zien of het probleem aan de tv-verbindingsset ligt, of dat het probleem een andere oorzaak heeft.

  Als het niet lukt om de ethernetkabel aan te sluiten of wanneer de problemen met ethernetkabel zich niet voordoen, kunt u met de volgende controlestappen proberen om het probleem op te lossen:

  Om de tv-verbindingsset probleemloos te kunnen gebruiken, moet het stroomnetwerk aan bepaalde eisen voldoen:

  • De aansluiting moet over dezelfde stroomfase gaan. Over het algemeen is ieder huis voorzien van slechts 1 fase dus dit zou geen probleem mogen leveren;
  • Er mogen geen losse contacten aanwezig zijn;
  • Geen vocht en/of oxidatie;
  • Geen kortsluiting.

  Bovendien is het belangrijk dat de tv-verbindingsset goed is aangesloten. Let op het volgende:

  • De adapters van de tv-verbindingsset moeten rechtstreeks op de wandcontactdoos zijn aangesloten.
  • Er mogen geen apparaten parallel op de tv-verbindingsset worden aangesloten op dezelfde wandcontactdoos. Sluit andere apparaten met een stekkerblok op de draadloze tv-verbindingsset aan.
  • Zijn er lampen (of andere apparatuur) met dimmers aangesloten in de buurt van de plek waar de tv- verbindingsset wordt aangesloten. Haal deze verder uit elkaar.
  • Heeft u een aquarium, probeer deze dan op een andere groep aan te sluiten.
  • Heeft u een vijver met dompelpomp, probeer deze dan op een andere groep aan te sluiten.
  • Heeft u speciale buitenverlichting, probeer het dan nogmaals eens als deze uit staat.
  • Heeft u apparatuur met tijdschakelaars, probeer het dan eens zonder deze tijdschakelaars in te stellen.

  Heeft u dit gecontroleerd en blijft het probleem bestaan? Koppel dan de beide adapters van de tv-verbindingsset opnieuw aan elkaar. Dit doet u als volgt (wij raden aan dit uit te voeren terwijl u alle adapters op een stekkerblok aansluit zodat u direct kunt zien wat er gebeurt):

  • Aan de onderkant van elke adapter vindt u een klein knopje. Houd op 1 adapter dit knopje ingedrukt totdat alle lampjes uitgaan en even knipperen;
  1. Haal de adapter van het stekkerblok;
  2. Doe vervolgens hetzelfde met de tweede adapter;
  3. Steek nu 1 van de 2 adapters terug;
  4. Druk vervolgens nogmaals op het knopje, nu slechts 3 seconden. Na het loslaten gaat het powerlampje (het linker lampje) knipperen;
  5. Herhaal bovenstaande punten binnen 2 minuten met de andere adapter;
  6. Op beide adapters moet nu het middelste lampje (het huisje) groen of oranje gaan branden; Als het huisje rood brandt dan is verbinding tussen de adapters niet goed. Controleer dan of de adapters juist zijn aangesloten met behulp van bovenstaande punten. Als het lampje niet brandt, herhaal dan stap 3 en 4.

  Nu moet uw tv weer werken.

  Heeft u na het uitvoeren van deze acties nog steeds problemen, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met onze klantenservice op nummer 088 1200 000. Wij kunnen het probleem dan verder voor u onderzoeken.

  Heeft dit antwoord u geholpen?

  Verklaar uw antwoord