Blog

4 redenen om je iPhone een slag te draaien

20 juni 2018 14:32

Draai je jouw iPhone alleen als je een video kijkt? Zonde! Horizontaal kijken kent namelijk meerdere voordelen. In dit artikel noemen we er 4.

1. Internet tabbladen

Via de internetbrowser Safari zoek je naar het telefoonnummer van de tandarts of heb je een leuk blog gevonden. Voor bellen of lezen heb je op dat moment geen tijd. Als je later door je tabbladen scrolt schiet het te binnen: ‘Je moet de tandarts bellen!’. Een tabblad is zo een handig geheugensteuntje. Raak je het overzicht alsnog kwijt omdat je veel tabbladen hebt openstaan? Als je het iPhone beeldscherm draait, zal je meer rust ervaren.

Tabbladen

2. Handgeschreven berichten

Een tekst schrijven is soms prettiger dan typen. Dit kan vanaf je iPhone. Open een nieuw bericht in ‘Berichten’ en kantel je smartphone. Schrijf met de top van je vinger. Je handgeschreven berichten worden automatisch opgeslagen. Makkelijk, als je later je kunstwerk wilt delen met anderen. Toch geen zin om zelf een bericht te schrijven? Kies dan voor een standaard geschreven tekst of klik rechtsonder in het scherm op het toetsenbord om terug te keren.

Handgeschreven

3. Gezondheid

De gezondheid-app op de iPhone houdt je gezondheid in de gaten. De app telt het aantal stappen dat je loopt, monitort je hartslag, houdt bij of je genoeg slaapt en ga zo maar door. De gezondheid-app op de iPhone is een stuk overzichtelijker als je het beeldscherm kantelt. In mooie grafieken kun je jouw prestaties zien. Wil je jouw vordering van een week in een oogopslag zien? Door het iPhone beeldscherm te draaien zie je de resultaten van maandag t/m zondag.

Gezondheid

4. Rekenmachine

Met een rekeningmachine kun je meer dan optrekken, aftrekken en vermenigvuldigen. Draai je smartphone maar eens als de calculator openstaat. Het toetsenbord breidt zich uit met toetsen als: sin, cos en tan. Termen die tijdens de wiskundeles vielen om een driehoek te berekenen.

Rekenmachine

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone