Blog

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

1 juli 2019 13:00

Niets is gezelliger dan een zomeravond met je vrienden of familie een spelletjesmarathon te houden. Tegenwoordig download je veel spellen heel makkelijk op je telefoon. Zo ben je altijd in de gelegenheid om een spelletje te spelen. Wij hebben de 5 leukste spelletjes apps voor je op een rij gezet.

1.    Heads Up: ben jij bestand tegen de stress?

Het spelletje Heads Up is in het Engels, maar de woorden zijn vaak goed te begrijpen. Kies uit verschillende categorieën zoals supersterren, dieren, beroepen of accenten. Je houdt de telefoon voor je en je medespelers omschrijven de woorden. Het doel is om zoveel mogelijk woorden goed te raden binnen één minuut. Neem de gespeelde minuut op met je telefoon en je lacht achteraf dubbel zo hard om je acties.

·      Heads Up is gratis beschikbaar voor iOS en Android

2.    Would You Rather: de ideale gespreksstarter

Heb je een leuke date op de planning staan? Installeer dan de spelletjes app Would You Rather op je telefoon. De app is een spel om in te zetten als discussiestarter of als ijsbreker om elkaar beter te leren kennen. De app legt twee opties voor waarbij jij moet aangeven welke optie je zou kiezen. Het is geen moeilijk spel en je stopt ermee wanneer je wilt.

·      Would you Rather is gratis beschikbaar voor iOS en Android

3.    Jenga: stapelen maar

Geen behoefte aan rommel, maar wel zin om het spel Jenga te spelen?  Met de app hoef je geen toren meer te bouwen en haal je de stenen virtueel uit de stapel. Je kunt het spel in verschillende categorieën spelen. Je hebt de bekende klassieke versie en de ‘arcade’ versie. Hierbij is het de bedoeling dat je de kleuren bij elkaar sorteert. Pak je twee van dezelfde kleur? Door twee van dezelfde kleuren te pakken verdien je meer punten.

·      Jenga is beschikbaar voor iOS (gratis) en Android (2,87 euro)

4.    The Battle of Polytopia: landje veroveren

Ben je meer van de strategische spellen? In de app Polytopia is het doel om de wereld te veroveren. Je speelt het spel online tegen vrienden en robots uit de game of speel het spel in het ‘echt’ door de telefoon aan elkaar door te geven. Je leert nieuwe stammen kennen en ontdekt nieuwe technologieën. Het spel is gewonnen wanneer je alle stammen hebt verslagen en leider van het spel bent.

·      The Battle of Polytopia is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

5.    Songpop 2: test je muziekkennis

Zijn jij en je date allebei dol op muziek? Installeer dan de app SongPop 2 – Guess the Song. Hiermee luister je naar liedjes en raad je zo gauw als je kunt de bijbehorende artiest of titel. Om het samen te spelen klik je op ‘nieuw spel’ en op ‘tegenstander zoeken’.

·      SongPop 2 – Guess The Song is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Heb je meerdere KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde huisadres? En ben je aangemeld bij KPN Compleet? Dan deel je gemakkelijk MB's met al je huisgenoten met een KPN Mobiel abonnement. Wel zo handig voor als jij niet door je MB's komt, maar je zoon, dochter of welke huisgenoot dan ook ze wel kan gebruiken! Want: sharing is caring, toch?

Ook iets voor jou?
Deze 7 films kijk je in 2019 thuis vanaf de bank

Deze 7 slimme gadgets zorgen voor een comfortabeler leven

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
buitenland
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone