Blog

7 handige WhatsApp tips

7 juni 2018 17:04

Berichtjes sturen op je mobiele telefoon gebeurt vaak via WhatsApp. Spendeer jij ook uren op deze app? WhatsApp voegt regelmatig nieuwe functies toe. Whatsappen wordt zo nog makkelijker en leuker. In dit blog delen we een aantal tips voor iOS en Android, waarbij we jouw privacy vooropzetten. 

1. Beschermen van je gegevens

Wellicht heb je al een melding voorbij zien komen. WhatsApp vraagt jouw akkoord voor het delen van persoonlijke gegevens met Facebook. Het doel: het creëren van passende advertenties voor op de newsfeeds. Hoe dat in zijn werking gaat? Zodra jij in een whatsapp spreekt over je favoriet restaurant, kan dit dienen als input voor een advertentie op Facebook. Wil je niet dat jouw gespreksinformatie wordt gebruikt voor Facebookadvertenties? Nadat je akkoord bent gegaan met de Nieuwe Voorwaarden heb je 30 dagen de tijd om je WhatsApp-instellingen aan te passen. Onder Account heb je de mogelijkheid om het delen van accountinformatie uit te zetten.

2. Blijf anoniem in groepen

Tegenwoordig is iedereen deel van een whatsappgroep: de familie-app, vrienden-app, werk-app, sport-app, verjaardags-app en ga zo maar door. Jouw persoonlijke gegevens zijn dan zichtbaar voor elke deelnemer. Vind je dat niet prettig? Pas dan de privacy-instellingen aan. Zo bepaal jezelf wie jouw profielfoto en online-status ziet: niemand, alleen jouw contacten of iedereen.

3. Vetgedrukte, schuingedrukte en doorgestreepte tekst

Ben je het weleens tegen gekomen op WhatsApp? Door je tekst vetgedrukt, schuingedrukt of doorgestreept te maken kun je extra aandacht geven aan jouw berichten. Het is heel makkelijk: zet de tekst tussen twee sterretjes (*) en deze wordt vetgedrukt. Voor schuingedrukte tekst plaats je een underscore voor en na de tekst _zoals hier_. ~Zo zorg je ervoor dat de tekst doorgestreept wordt.~ Handig als je een mededeling wilt maken die niemand over het hoofd mag zien.

4. Berichten opslaan

Soms krijg je een bericht binnen die je graag wilt bewaren. Denk aan een adres, filmtip of bankrekeningnummer. Wanneer er veel berichtjes worden verstuurd kan de lengte van een whatsappgesprek enorm zijn. Het kost dan veel tijd en moeite om precies dat ene berichtje terug te vinden. Daar is een oplossing voor: pin je bericht! Klik twee keer op het bericht dat je wilt bewaren. Het bericht is opgeslagen, zodra je een sterretje ziet of deze selecteert. Waar je de opgeslagen berichten terugvindt? Simpel, bij Android klik je op de drie bolletjes en bij iOS op instellingen. Onder optie berichten met ster vind je de opgeslagen berichten.

5. Data koppelen aan je agenda

Je bent er vast weleens onderdeel van geweest: de groepsapp voor een verjaardag. Een onderwerp dat eigenlijk altijd aan bod komt, is de datum waarop het verjaardagsfeestje wordt gegeven. Als je op de datum in het whatsappbericht klikt en deze ingedrukt houdt, maakt je agenda direct een nieuw item aan. Dit werkt ook als je de tijdsaanduidingen vandaag en morgen gebruikt.

6. Reageer vanuit een Pop-up

Nog sneller reageren op een berichtje? WhatsApp biedt je de mogelijkheid om direct een reactie te geven op een notificatie. Wanneer je gebruik maakt van iOS doe je dat door de notificatie omlaag of opzij te vegen. Vervolgens druk je op de reactieknop en typen maar! Maak je gebruik van een Android-toestel? Dan moet je eerst nog even de notificatie-instellingen van WhatsApp aanpassen door de optie “Pop-up altijd weergeven” te selecteren.

7. Plan WhatsApp Berichten

De eerste zijn die een verjaardagbericht stuurt? Precies om 00:01? Met een Android-toestel kun je whatsappberichten inplannen. Hiervoor moet je wel de app “WhatsApp Scheduling” downloaden.

Tijd om te whatsappen als een gevorderde! Heb jij nog tips voor ons? Laat het dan weten!

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone