Blog

8x handige apps voor op reis

17 juli 2019 14:00

Ga jij deze zomer nog op vakantie? Misschien blijf je in Nederland of pak je toch de auto of het vliegtuig naar het buitenland. Wij hebben 8 handige reis apps voor je op een rijtje gezet die het leven van de vakantieganger nét wat makkelijker maken. Het enige dat je nodig hebt is je smartphone, een goede zonnebrandcrème en natuurlijk je paspoort.

Op de lijst

Ben jij ook altijd bang dat je iets vergeet? De app PackPoint vertelt je wat je moet inpakken op basis van de reisduur, het weer op je bestemming en de geplande activiteiten tijdens je reis. Met deze inpak-assistent houd je overzicht en werk je lijsten gemakkelijk af, zodat je nooit meer iets vergeet.

  • PackPoint is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Woordje over de grens

Ideaal voor op reis: de Google Translate app. Je kunt de app gebruiken om een stukje geschreven tekst te vertalen. Het voorkomt dat je in Frankrijk ‘une glace’ bestelt en vervolgens een ijsje krijgt. Terwijl je een glas voor je drankje wilde hebben. Maar Google gaat nog een stapje verder. Richt de camera van je telefoon op een tekst die je wilt vertalen en de vertaling verschijnt direct in beeld. De app werkt ook als tolk en vertaalt live gesprekken, zodat je geen vertaler meer nodig hebt.

Korte broek of regenjas?

En dan nu: het weer van morgen. We kennen verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het weer, maar apps geven je tegenwoordig écht nauwkeurige voorspellingen op elk gewenst moment. De WeerOnline app mag daarom niet ontbreken op je smartphone. Of je nu thuis bent, op vakantie of op je werk. Het vertelt je precies wat het voor weer wordt.

  • WeerOnline is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android 

Vijf sterren

Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar het zonnige Rome leiden. Met de app HERE WeGo kun je vooraf je reis plannen en de weg naar je bestemming bekijken. Je vindt restaurants en winkels in de omgeving en bekijkt de waarderingen en beoordelingen van TripAdvisor en LonelyPlanet om eenvoudig een avondje uit te plannen.

  • HERE WeGo is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Op stap als een local

Met de reisgidsen van Spotted by Locals heb je voor iedere stad een lokale gids op zak. De stadsgidsen zijn samengesteld door locals en verkrijgbaar voor €4,49 per stuk. Ze nemen je mee naar de leukste plekjes en geven je tips die in geen andere reisgids te vinden zijn. Een mooie afwisseling voor wie de toeristische plekken nu wel heeft gezien.

  • Spotted by Locals is verkrijgbaar voor iOS en Android

Kijken, kijken, niet kopen

Zonde als het ‘koopje’ dat je op de lokale markt hebt gescoord, toch niet zo voordelig blijkt te zijn. Met de XE Currency app maak je geen fouten meer met het omrekenen. De app zet op een eenvoudige manier geldbedragen van de ene naar de andere valuta om.

WiFi op het vliegveld

Je vlucht vertrekt pas over een aantal uur en je hebt alle taxfree winkels al drie keer bezocht. Een film kijken zou wel erg fijn zijn, maar om daar je mobiele internet nou voor te gebruiken. Zonde! Download daarom de app van Wifox om de wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld te achterhalen. Zo houd je MB’s over voor wanneer je vakantiefoto’s met vrienden op social media wilt delen. Ook is het mogelijk om de wachtwoorden gratis via deze link te achterhalen.

  • Wifox is beschikbaar voor iOS (€2,29) en Android (€2,19)

Gratis e-books lezen

De ruimte in je koffer wordt deze vakantie niet langer ingenomen door de vele boeken die je op je strandbed wilt lezen. Met de app van VakantieBieb lees je meer dan 60 e-books gratis op je tablet of smartphone. Populaire jeugdboeken als 'Verwoest' van Margje Woodrow en ‘De Griezelbus’ geschreven door Paul van Loon download je met de app vanaf 1 juni. Vanaf 1 juli vinden volwassen hier e-books als 'Lieveling' van Kim van Kooten en ‘Het Paradijs’ van Suzanne Vermeer.

  • Vakantiebieb is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Supersnel internet in het buitenland nodig? Ontdek de mogelijkheden van KPN.

Ook iets voor jou?

Dit zijn de leukste kinderapps voor deze zomer

Internet in het buitenland: dit wil je weten

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone