Blog

Batterij van je telefoon snel leeg? Haal meer uit je telefoon batterij

21 juni 2018 20:38

Het lijkt steeds sneller te gaan: je mobiele telefoon heeft de hele nacht aan de oplader gehangen en is al tegen het middaguur bijna leeg. Heel vervelend. Gelukkig zijn er tips om langer met je batterij te doen.

Tip 1: Uitzetten

Het is misschien een open deur, maar het kan geen kwaad om je telefoon af en toe gewoon uit te zetten om de batterij van je telefoon te verlengen. Waarom moet je je telefoon in de bioscoop aan hebben staan, als je deze toch niet gebruikt?

Tip 2: Vliegtuigstand

Wil je je telefoon toch niet helemaal uitschakelen? Kies dan voor de vliegtuigstand, waarmee alle verbindingen van 3G en 4G tot wifi en bluetooth worden uitgeschakeld.

Tip 3: Schermhelderheid

Zet je scherm minder bright. Door de helderheid van je scherm lager te zetten zie je sommige teksten en afbeeldingen beter. Eveneens kun je namelijk ook nog energie besparen waardoor je batterij langer meegaat. Zo geniet je langer van bijvoorbeeld je batterij. De manier waarop je helderheid en contrast aanpast, varieert en is natuurlijk afhankelijk van specifieke beeldscherm. Om op iOS de helderheid aan te passen, ga je via instellingen naar Beeldscherm en Helderheid. Op een Android-toestel ga je via je instellingen naar Weergave en dan naar Helderheid.

Tip 4: 3G versus 4G

4G is sneller dan 3G, maar is 4G ook energiezuiniger? Niet altijd. In gebieden met gebrekkige 4G-dekking kan je toestel meer vermogen nodig hebben om toch een redelijke verbinding in stand te houden. De 3G-functie van je telefoon staat namelijk altijd paraat om bij wegvallende 4G gelijk over te kunnen schakelen. Het stand-by houden van de 3G-functie kost stroom. Daarom kan het soms lonen om 4G helemaal uit te zetten.

Wil je 4G uitschakelen, dan ga je in iOS in de instellingen naar Mobiel netwerk en zet je de schuifknop voor 4G (LTE) op uit. Op Android kies je bij Instellingen voor Meer / Mobiele netwerken / Voorkeursnetwerktype.

Tip 5: Kies voor WiFi

Nog energiezuiniger dan 4G en zelfs 3G, is wifi. Als er een wifi-verbinding beschikbaar is, loont het de moeite om hiervan gebruik te maken boven 4G of 3G.

Tip 6: Apps op de achtergrond

Apps die op de achtergrond actief zijn, verbruiken ook stroom. Het beste is om deze dan ook uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Dit doe je op Android-toestellen door de home-knop een aantal seconden ingedrukt te houden. Bij een iPhone druk je twee keer achter elkaar op de home-knop. Vervolgens krijg je op beide toestellen de apps te zien die actief zijn. Door een app met je vinger naar links of naar rechts te schuiven (bij iPhone naar boven) sluit je de app volledig af.

Tip 7: Zet je laptop of computer uit

Door verstandig om te gaan met de batterij van je device kan je de levensduur van het onderdeel flink verlengen. Zet vanavond eens je laptop of tablet uit dan gaat hij to wel 2x langer mee.

Tip 8: De ideale instellingen

WiFi, GPS en Bluetooth zijn groot gebruikers van je batterij. Zorg er dus voor dat je deze uitzet als je er geen gebruik van maakt.

Push berichten verbruiken veel energie van je batterij. Schakel daarom zowel de push als notificaties van je applicaties uit als de automatische synchronisatie van je e-mail uit om meer uit je batterij te halen. Ook doen Android gebruikers er goed aan om regelmatig applicaties die op de achtergrond draaien af te sluiten.

Hoe meer je scherm oplicht, hoe meer energie je batterij verbruikt. Dim daarom je schermverlichting zoveel mogelijk en kies voor een donkere achtergrond. Ook doe je er goed aan om je telefoon weg te houden van warmtebronnen. Fel zonlicht en de verwarming op de hoogste stand doen de batterij namelijk geen goed. Hoe warmer het apparaat is, hoe groter de belasting voor de batterij.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen