Blog

De 4 leukste e-reader apps voor boekenwurmen

17 januari 2019 13:00

Door de komst van e-readers, hoef je nooit meer je zware boek mee te zeulen. Maar ook een e-reader is niet per se nodig om digitaal te kunnen lezen. Tegenwoordig heb je ook veel e-reader apps, waarmee je op je smartphone of tablet lekker kunt lezen. Welke moet je hebben? Wij geven 4 tips.

1) eReader Prestigio: Lezer

Prestigio eReader biedt je toegang tot meer dan een miljoen digitale boeken in 25 verschillende talen. En je hoeft niet altijd te betalen om een boek te lezen: er zijn meer dan 48.000 e-books gratis te downloaden. Bovendien worden er veel tekstformaten ondersteund.

·       eReader Prestigio: Lezer is gratis verkrijgbaar voor Android

2) Leeslounge

Bij de e-reader app Leeslounge moet je, na een proefperiode van twee weken, een abonnement afsluiten van circa een tientje, waarna je toegang krijgt tot een hele reeks tijdschriften. Wil je ook van stripboeken en luisterboeken genieten, dan betaal je ongeveer dertien euro. Heb je al eerder e-books en pdf’s gedownload, dan kun je deze zelfs zonder abonnement op Leeslounge lezen.

·       Leeslounge is verkrijgbaar voor iOS en Android

3) Kobo

Kobo is vooral bekend als producent van e-readers, maar een e-reader heb je niet nodig voor de speciaal ontwikkelde e-reader app van Kobo voor je tablet of smartphone. Deze app maakt lezen nog leuker dan het al is, door diverse extraatjes. Zo word je beloond voor het lezen van boeken en deze informatie kun je vervolgens delen via je favoriete sociale netwerksite. Ook kun je de app helemaal naar jouw hand zetten, door onder meer lettergrootte, helderheid van het scherm en uitlijning in te stellen.

·       Kobo is verkrijgbaar voor iOS en Android

4) Kindle

Een andere gigant in e-book-land, is Kindle van Amazon. Ook de Kindle is van origine een e-reader, maar inmiddels is er ook een applicatie voor je smartphone of tablet van beschikbaar. Naast de mogelijkheid om boeken te lezen, krijg je met de app ook toegang tot een enorm aanbod van digitale boeken. Net als Kobo staan er veel handige functionaliteiten tot je beschikking, om de app in te stellen zoals jij graag wilt.

·       Kindle is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Ook iets voor jou?
Wat kun je met vliegtuigmodus?

2x zoveel data: dit kun je er allemaal mee

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
Doe er je voordeel mee
Tablet

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone