Blog

Deze waterdichte smartphones overleven een verfrissende duik

14 december 2018 13:00

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: je telefoon tijdens de Nieuwjaarsduik de zee in nemen, is geen goed idee. Wel kunnen smartphones tegenwoordig steeds beter tegen water. Welke dat zijn, vertellen we in dit blog.

Wat is de IP-waarde?

Wil je weten welke smartphones (spat-)waterbestendig zijn, dan moet je kijken naar de IP-certificering. Deze herken je aan de letters IP, gevolgd door één of twee cijfers. Het eerste getal staat daarbij voor de bescherming tegen het binnendringen van bijvoorbeeld stof en het tweede getal voor de bescherming tegen vocht. Daarbij zijn toestellen met een IP-waarde van 68 volledig stofdicht en in principe waterdicht. Dat houdt in dat de smartphone circa een half uur lang 1,5 meter diep kan in zoetwater.

Samsung Galaxy A8 Dual SIM

Er zijn diverse smartphones met een IP-waarde van 68, waaronder de Samsung Galaxy A8 Dual SIM. Het toestel is aantrekkelijk geprijsd en is bovendien de Smartpakker in december. Een Smartpakker is niet het laatste model of het toptoestel, maar wel altijd van goede kwaliteit en voor de beste prijs. Naast dat het toestel waterdicht is, heeft de Galaxy A8 gezichtsherkenning, een groot scherm en twee camera’s aan de voorkant voor de perfecte selfies.

Samsung Galaxy S8

Valt je Samsung Galaxy S8 per ongeluk in het water? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. De S8 komt uit de S-serie van Samsung. Dit is de topserie en dat zie je. Het scherm heeft geen randen, waardoor het de hele voorkant bedekt. Ontgrendelen doe je eenvoudig met je gezicht of vingerafdruk en kan natuurlijk fantastische foto’s maken.

Samsung Galaxy S8

Apple iPhone 8

Toch liever een waterdichte telefoon van Apple? Dan kun je gaan voor de Apple iPhone 8. Dit heerlijke toestel is snel, supermooi afgewerkt en heeft een enorm scherp scherm. Met de krachtige camera op de iPhone 8 kun je scherpe foto’s maken, terwijl de stereospeakers voor een helder geluid zorgen. Het ontgrendelen van je telefoon doe je eveneens met een vingerafdruk. Wil je een iPhone, maar liever niet de hoofdprijs betalen? Kies dan voor de waterdichte iPhone 7 Refurbished of de iPhone 8 Refurbished. In ons blog lees je meer over wat refurbished producten precies zijn en wat de voor- én nadelen kunnen zijn.

Samsung Galaxy Xcover 4

Tot slot is er nog de Samsung Galaxy Xcover 4, voor de echte rouwdouwer. Dit toestel biedt een goede bescherming en kan echt tegen een stootje. Of slootje. Je kunt het toestel bedienen met handschoenen aan en uniek is ook dat je de batterij kunt verwisselen.

Samsung Galaxy Xcover 4


Ben je dus op zoek naar een goede waterdichte telefoon, dan zit je met de genoemde exemplaren helemaal goed. Alle smartphones zijn voorzien van de hoogste IP-waarde, maar bedenk wel dat een Nieuwjaarsduik met je telefoon in de hand wellicht niet zo verstandig is.

Ook iets voor jou?
Zo geef je de achtergrond van je telefoon een nieuw uiterlijk

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden
 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Bellen
mobiel
iOS
Android
Samsung
iphone

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone