Blog

Dit zijn de beste buurtapps van dit moment

24 september 2018 16:33

Wil je altijd op de hoogte zijn van wat er in je buurt gebeurt? Kies dan voor een buurtapp voor je smartphone of tablet. Er zijn allerlei lokale apps om spullen te lenen, inbraakgevaar en afval te melden, maar welke moet je hebben? Wij sommen de beste buurtapps van dit moment op.

Spullen uitlenen via Peerby

Via Peerby leen je spullen van mensen in de buurt of kun je zelf spullen beschikbaar stellen om uit te lenen. Heb jij een boormachine nodig en je ziet via Peerby dat hij deze wel aan je wilt uitlenen? Dan brengt de app op je smartphone jullie met elkaar in contact via een chatprogramma en vanaf dat moment kun je de voorwaarden van de uitleen bespreken. Hoe lang heb je de boormachine nodig en wat wil de buurman ervoor terug? Misschien kan de buurman op dat moment wel jouw trapladder best gebruiken.

·       Peerby is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Een borrel regelen met Nextdoor

De populaire app Nextdoor kun je omschrijven als een soort Facebook en is er op gericht om makkelijk contact te leggen met de buren. De gesprekken die je met Nextdoor kunt voeren gaan zowel over het organiseren van een buurtborrel, een weggelopen kat als waarschuwingen bij overlast of noodgevallen. Ook kun je net als met Peerby je boormachine uitlenen.

·       Nextdoor is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Buurtpreventie groep: WABP

Een van de effectiefste manieren om inbraken te voorkomen, is een app die voor iets heel anders bedoeld is: WhatsApp. In deze groepen houden veel Nederlanders een oogje in het zeil in hun eigen buurt waardoor het aantal inbraken in deze buurten daalt met ongeveer de helft. De politie en gemeentes juichen deze buurtpreventie apps daarom toe. Je kan je WhatsApp groep aanmelden bij Stichting WABP die de beheerders van de app groepen informeert over alarmerende en verdachte zaken.

Ook iets voor jou?
iOS 12: dit zijn de leukste nieuwe functies
Videobellen op je smartphone: dit is er mogelijk

 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

11 x de leukste kinderfilms voor tijdens de kerstvakantie

In 4 stappen een verbeterde WiFi snelheid

Je WiFi-naam en wachtwoord wijzigen

Telefoon kwijt? Zo kan je hem weer traceren

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden