Blog

Dit zijn de leukste kinderapps voor deze zomer

16 juli 2019 13:47

De schoolvakantie is aangebroken. Grote kans dat je op vakantie gaat met het hele gezin. Zijn de koffers gepakt en heb je genoeg boterhammen gesmeerd voor onderweg? Dan kan er niets misgaan. Of toch wel? Lang stilzitten in het vliegtuig of op de achterbank van de auto kan een uitdaging zijn voor kinderen. Daarom selecteerden wij de leukste kinderapps voor deze zomervakantie.

Perfect voor de speurneus

Is jouw kind een echte dierenliefhebber? Dan mag de app Dierenzoeker niet ontbreken op de tablet of smartphone. Zo komt de kleine onderzoeker alles te weten over de beestjes om hem heen. Of hij of zij nu op de camping een krekel ziet of in de auto een lieveheersbeestje ontdekt. Door een aantal vragen te beantwoorden over de kleur, het gedrag of bijvoorbeeld het aantal poten, komt je kind meer te weten over het diertje.

·      Dierenzoeker heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Voor de Nijntje fans

In de app van Nijntje kunnen kinderen niet alleen mooie tekeningen maken en leuke spelletjes doen. Je helpt het lieve konijntje van Dick Bruna zelfs bij het uitkiezen van haar kleding, het poetsen van haar tanden, in bad gaan, tuinieren of een taart bakken. Hoe vaker je met Nijntje speelt, des te meer activiteiten je met haar kunt doen. Is ze moe? Dan mag je haar in bed stoppen.

·      De wereld van Nijntje heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

De kleine kunstenaar

Vermoed jij dat in jouw kind een heuse Picasso schuilt? Download dan deze zomervakantie de app Peppa’s Verfdoos. In deze tekenapp kun je tekenen op een wit doek of een op een leuke achtergrond, of je kiest een figuur om in te kleuren. De kunstwerkjes kun je opslaan op je filmrol, zodat je ze altijd nog even kunt bekijken.

·      Peppa’s Verfdoos heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Spelen met eten

Als je kinderen graag met eten spelen, dan zal deze app goed in de smaak vallen. Deze keukenmonsters laten je kinderen zelf hun eigen ingrediënten kiezen. Zo mogen ze zelf bepalen of ze hun eten willen koken, bakken of frituren. Of het lekker is, dát beslissen de keukenmonsters. Op een speelse manier leren je kinderen meer over de keuken.

·      Toca Kitchen 2 heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Gek op uitvinden

Zijn jouw kinderen creatief en gek op uitvinden? Dan is de app Professor Staal het downloaden waard. De eigenwijze professor daagt je kinderen uit een luchtballon te maken van niets anders dan staal. Mochten je kinderen enthousiast zijn, dan is het leuk om het prentenboek Professor Staal voor te lezen.  

·      Professor Staal heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is verkrijgbaar voor iOS (0,49)

Virtuele LEGO

Met de app van LEGO heb je slechts virtuele blokken nodig. Wel zo fijn als je op reis gaat en je niet je hele collectie LEGO mee kunt nemen. Eén van de vele LEGO apps is City My City. Hiermee bouwt jouw kind een hele stad of coole voertuigen om bijvoorbeeld brandjes mee te blussen in de straten.

·      LEGO: City My City heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Spelend leren

Vind je het belangrijk dat je kind tijdens het spelen ook wat leert? Met de app TinyTap leren kinderen Engels, wiskunde, wetenschap en bijvoorbeeld muziek. De app heeft een grote collectie aan educatieve spellen en ze worden allemaal met de hand door leraren gemaakt. Het handige van deze app is dat je ook het leerproces van je kind in de gaten kunt houden.

·      TinyTap heeft een aanbevolen leeftijd van 4+ en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Lees ook:

8 handige apps voor op reis
Met deze 3 gezondheidsapps zit je lekker in je vel

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
kinderen

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone