Blog

Dit zijn de leukste wandelapps van dit moment

5 april 2019 9:35

‘April doet wat hij wil’, zeggen ze altijd. Koude dagen zijn voor velen een reden om lekker binnen te blijven, maar even een frisse neus halen is wel goed voor de gezondheid. Waarom maak je niet een mooie wandeling? Er zijn veel wandelapps die goed van pas komen bij een wandeltocht. Wij zetten er vier op een rijtje.

1. WeatherPro

Een prettige wandeling begint uiteraard met goede weersomstandigheden. Je wilt namelijk niet dat je op een verlaten plek ineens wordt verrast door een fikse regen- of sneeuwbui. Er zijn veel weerapps beschikbaar, maar WeatherPro heeft onze voorkeur. De app is beschikbaar voor zowel iPhone (iOS) als Android toestellen zoals de Samsung Galaxy.  De weerapp laat je kiezen uit een gratis weersvoorspelling of een betaalde variant van €9,99 per jaar of €2,99 voor drie maanden. De betaalde variant laat je verder vooruitkijken, een mogelijkheid die velen wellicht niet zo heel hard nodig hebben. Verder blijken de weersvoorspellingen van de app gedetailleerd in vergelijking met soortgelijke apps.

2. MapMyHike GPS Hiking

Wanneer je een lange wandeling maakt, ontdek je soms de meest bijzondere locaties. Eenmaal thuisgekomen, kun je je misschien niet helemaal meer herinneren hoe je gelopen hebt. De MapMyHike GPS Hiking houdt dit gelukkig voor je bij op basis van GPS. Vervolgens wordt je route in een kaart geplakt, waardoor je precies kunt zien hoe je gelopen hebt. De route kun je uiteraard opslaan, zodat je deze in de toekomst nog een keer kunt lopen.  

3. Runtastic Steps

Uit onderzoek van de Japanse arts Yoshiro Hatano is gebleken dat mensen die minimaal 10.000 stappen per dag zetten een betere gezondheid hebben. Maar hoe houd je dat bij? Een pedometer is dan handig, bijvoorbeeld die van Runtastic. Niet alleen houdt de app bij hoeveel stappen je hebt gezet, maar ook hoe snel je wandelt en welke afstand je hebt afgelegd. Runtastic Steps houdt je motivatie op peil door je meldingen te sturen als je je doelen bereikt of als je een reeks begint door verschillende dagen op een rij je doelen te bereiken.

4. Noodoproep overal

Voor de echte avonturier is geen pad te steil of geen weg te afgelegen. Dit kan er evenwel toe leiden dat je verdwaald raakt of erger: struikelt en direct hulp nodig hebt. Uiteraard kun je zelf het noodnummer bellen, maar handiger is de wandelapp Noodoproep overal. Ben je in het buitenland, dan weet de applicatie direct welk noodnummer je moet bellen, dus de nummers onthouden is niet meer nodig. Bovendien kan de app je precieze locatie delen, zodat hulpdiensten snel ter plekke zijn. De app werkt in 209 landen en een mobiel netwerk, GPS of wifi is niet nodig.

Ook iets voor jou?
Werk aan jezelf met deze 4 stappenteller apps

Routeplanner: deze fietsapps moet je hebben

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Bellen
mobiel
iOS
Android

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone