Blog

Dual sim: twee telefoons in één

21 juni 2018 17:23

Ben jij ook regelmatig in de weer met meerdere telefoons of verschillende simkaarten? Dan is de dual sim smartphone mogelijk wat voor jou. Misschien gebruik je naast privé ook een zakelijke telefoon of hou je je telefoonkosten in het buitenland laag door naast je eigen simkaart een lokale simkaart te gebruiken. Wij leggen je uit welke soorten er zijn en wat de voordelen zijn van een dual sim toestel.

Wat past bij jou?

Je hebt drie soorten dual sim: active, standby en passive. Met een dual sim active toestel ben je altijd bereikbaar op twee simkaarten. Met een dual sim standby toestel ben je slechts bereikbaar op één van de twee simkaarten en met dual sim passive kies je handmatig welke simkaart je gebruikt.

Dual sim active

Bij deze vorm gebruik je twee simkaarten op hetzelfde moment. Dit betekent: bellen met je moeder, terwijl je ook een binnenkomend zakelijk telefoontje afhandelt. Hierbij zet je wel je moeder (op eigen risico) tijdelijk in de wacht. Ook kun je bellen met je beste vriend op de ene simkaart, terwijl je een bestand downloadt op de andere simkaart. Een hoop voordelen dus. Een nadeel van dit type dual sim is dat het veel energie verbruikt, waardoor je batterij snel leeg is. Dit is ook gelijk de reden waarom je weinig dual sim active smartphones zult vinden. Ze worden simpelweg weinig gemaakt.

Dual sim standby

Een dual sim standby toestel verbruikt veel minder batterij en is daarom de meest populaire vorm. Een nadeel kan zijn dat je internet of belt met de ene simkaart, waardoor de andere simkaart zichzelf tijdelijk uitschakelt. Veel toestellen hebben de zogenaamde ‘reachability feature’, waardoor je telefoontjes gemakkelijk doorschakelt naar de andere simkaart. Kun je niet zonder je wisselgesprekken? Dan zou dual sim active een betere optie voor je zijn. In alle andere gevallen kies je waarschijnlijk voor dual sim standby.

Dual sim passive

De oudste vorm is de dual sim passive. Hierbij kies je handmatig welke simkaart je wilt gebruiken voor bellen, sms’en en internet. Je bent dan ook slechts bereikbaar op de simkaart die je hebt aangezet.

Bij Telfort bestel je nu de Huawei P20 Lite. Een mooi ontworpen Android-toestel met de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen (dual sim standby). En dat alles voor een wel heel aantrekkelijke prijs.

Lees ook:

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen