Blog

Geen telefoon op afbetaling, wel een abonnement

20 juni 2018 15:30

Het is zover! Je mag een nieuw abonnement afsluiten en een nieuw toestel uitkiezen. De invoering van de regels van de Wet op het Financieel Toezicht (WFT) per 1 mei wekt misschien ook bij jou de vraag op: en nu? Geen reden voor paniek. Wij laten je zien dat er naast een telefoon op afbetaling genoeg opties zijn waarbij je toestelkrediet niet wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Positieve registratie

Bij aanschaf van een nieuw toestel van 250 euro of meer én daarbij het besluit om het toestel maandelijks af te betalen, wordt er een BKR registratie gemaakt. Het gaat hierbij om een positieve registratie. De registratie geldt alleen voor de afbetaling van het toestel. Dus niet voor de maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en het gebruik van mobiel internet.

Liever geen BKR-registratie

Omdat wij bij Telfort begrijpen dat niet iedereen zit te wachten op zo’n registratie, zetten wij de alternatieven voor je op een rij.

Toestel in één keer betalen
Door bij de bestelling in één keer het bedrag voor de mobiele telefoon te betalen, voorkom je een registratie bij het BKR. Het betreft dan géén telefoon op afbetaling. Goed om te weten: de totale kosten van het toestel blijven altijd gelijk. Of je ‘m nu gelijk of gespreid betaalt.

Bedrag boven 250 euro afbetalen
Ook kun je afspreken dat je het bedrag dat boven de grens voor de registratie komt, namelijk 250 euro, gelijk betaalt. De resterende 250 euro kun je dan in termijnen betalen.

Sim Only
Geniet van de voordelen van Telfort, maar houd tegelijkertijd je maandkosten zo laag mogelijk met een Sim Only abonnement. Zo betaal je alleen voor je gekozen MB’s en minuten, maar niet voor een (duur) toestel. Kies je ervoor om een los toestel aan te schaffen, zorg wel dat het simlockvrij is.

Prepaid
Ook met Telfort Prepaid betaal je slechts voor wat je nodig hebt. Hierbij kies je zelf of je iedere belminuut of sms los vanuit je beltegoed betaalt of dat je een maandbundel aanzet. Prepaid beltegoed is onbeperkt houdbaar zolang je eens in de 6 maanden belt, sms’t, een bundel koopt of opwaardeert.

Toestellen onder 250,-
Deze 4 toestellen zijn een greep uit ons aanbod beschikbaar in combinatie met een 2-jarig abonnement.

Samsung Galaxy A3 2017

Hieronder de voordelen van de Samsung Galaxy A3 2017

 • Lange batterijduur
 • Lekker groot 4.7 inch scherm
 • Goede 13 megapixel camera
 • Stof- en waterdicht
 • Samsung Galaxy A3 2017

Huawei P9 Lite

Hieronder de voordelen van de Huawei P9 Lite

 • Groot 5.2 inch full-HD scher
 • Energiezuinig
 • Goede 13 megapixel camera
 • Ontgrendelen met vingerafdruk

Doro 8031

Hieronder de voordelen van de Doro 8031

 • Duidelijk en gemakkelijk te bedienen
 • Fijne 5 megapixel camera en tevens vergrootglas
 • Werkt goed met gehoorapparaten
 • Assistentieknop voor hulp

Gemakkelijke rekenhulp

Ben je nieuwsgierig welke telefoon jij op dit moment kunt aanschaffen? Maak dan gebruik van onze eenvoudige rekenhulp. Zo zie je in één oogopslag wat jouw maximale leenbedrag is en wat dit per maand kost. Ga door naar de Telfort shop om het aanbod te bekijken dat past bij de gegevens die je in de rekenhulp hebt ingevuld. Let op: als je nog andere kredieten hebt die geregistreerd staan bij het BKR, dan valt het maximale kredietbedrag dat je kunt besteden mogelijk lager uit.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone