Blog

Herdenken en vieren met Telfort

23 april 2020 13:45

In Nederland herdenken we ieder jaar op 4 mei alle Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vieren we de bevrijding de dag erna, op 5 mei. Op deze dag bezinnen we ons ook op onvrijheid elders in de wereld, waar mensen dagelijks moeten vechten voor hun bestaan. Om hierbij stil te staan kun je deze maand bij Telfort kijken naar een aantal films waarin de oorlog een grote rol speelt.

Zwartboek

Eén van de grootste en bekendste Nederlandse films over de Tweede Wereldoorlog is ‘Zwartboek’ (2006), geregisseerd door Paul Verhoeven. Het was de eerste film die Verhoeven na ruim 20 jaar weer in ons land opnam. ‘Zwartboek’ vertelt over de Joodse Rachel (Carice van Houten) die zich aansluit bij het verzet en als Ellis de Vries aanpapt met een Duitse SD-officier (Sebastian Koch). Een poging om een groep verzetslieden te bevrijden mislukt en Ellis wordt zowel door het verzet als door de Duitsers als verrader aangewezen. De film won meerdere Gouden Kalveren, namelijk Beste Actrice, Beste Lange Speelfilm en Beste Regie. Daarnaast kreeg ‘Zwartboek’ binnen vier dagen de Gouden Film voor de 100.000e bezoeker en verdiende het uiteindelijk, als eerste Nederlandse film, de Diamanten Film: meer dan een miljoen mensen bekeken ‘Zwartboek’ in de bioscoop.

Saving Private Ryan

Naast deze klassieker van eigen bodem kun je kijken naar een andere klassieker: Steven Spielberg’s ‘Saving Private Ryan’. Dit oorlogsdrama, waarin soldaat James Ryan moet worden opgespoord en in veiligheid moet worden gebracht, won maar liefst vijf Oscars en wordt nog altijd als één van de beste oorlogsfilms ooit beschouwd. De scène waarin Omaha Beach wordt bestormd is op zichzelf een klassieker in de filmgeschiedenis geworden. Mocht je ‘Saving Private Ryan’ nog nooit hebben gezien, dan is dit je kans. Of bekijk ‘m nog een keer. Deze klassieker kun je namelijk niet vaak genoeg zien.

Geen klassiekers, wel ‘must-sees’

De kans is groot dat je de bovenstaande films al eens hebt gezien. Wil je eens een andere oorlogsfilm kijken, dan kan dat natuurlijk ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van het mooie drama ‘The Book Thief’, over een elfjarig meisje dat tijdens de oorlog troost vindt in het lezen en schrijven van boeken. Of kies ‘Fury’ met Brad Pitt, over de vijfkoppige bemanning van een tank die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied in de kern van Nazi-Duitsland moet uitvoeren. In ‘Midway’ zien we de oorlog vanuit een ander perspectief: een gevecht van de Amerikanen tegen de Japanners waarbij de Amerikanen wonnen en zo een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten.

Al deze films en nog meer titels zijn nu tegen een verlaagd tarief on demand te zien bij Telfort. Je vindt de films bij On Demand in het menu van je TV. Kies voor In de Aanbieding en kijk direct één van deze mooie oorlogsfilms.

Zo kijk je Première films On Demand:

Heb je Interactieve TV van Telfort? Dan kijk je de films via het On Demand menu van je TV: Menu > On Demand > Premieres

Alles over On Demand kijken

Wil je ook Première films kijken?

Kies voor één van onze online tv kijken en kijk de Première films via Interactieve TV.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim

Meest populaire blog artikelen

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast