Blog

Hoge telefoonrekening? Wij helpen je deze te voorkomen

21 juni 2018 17:28

Help! Je hebt een onverwacht hoge telefoonrekening ontvangen voor het gebruik van je mobiele telefoon. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. In dit artikel geven we tips om zo’n hoge telefoonrekening te voorkomen. Zo kom je niet meer voor vervelende verrassingen te staan.

1. Sms-diensten afmelden of blokkeren

De kosten van sms-diensten kunnen hoog oplopen. Even stemmen op je favoriete kandidaat in een tv-programma kan je duur komen te staan. Bekijk hoe jij je kan afmelden voor een betaalde sms-dienst.

Of ga direct naar de website van Payinfo. Via deze website kan je betalingen inzien die gedaan zijn via je mobiele nummer. Bovendien kan je abonnementsdiensten (de)blokkeren. Zo kan je nog steeds stemmen op bijvoorbeeld The Voice, maar sluit je niet meer per ongeluk een duur sms-abonnement af.

2. Beperk je MB-verbruik

Wil je kosten voor mobiel internet beperken? Houd je MB-verbruik onder controle met deze 6 handige tips en de Mijn Telfort app. De Mijn Telfort app geeft inzicht in je verbruik en facturen. Zo houd je altijd je kosten in de hand. Als je data er toch erg hard doorheen is gegaan, kun je in de Mijn Telfort app eenvoudig je abonnement aanpassen met extra internet-, bel- en sms-bundels.

3. Tarieven servicenummers

Als je belt naar een servicenummer (bijvoorbeeld een 0900-nummer), betaal je dubbele kosten. Namelijk de kosten voor het bellen naar een 0900-nummer en gesprekskosten voor het gebruik van je mobiel telefoon. Bekijk de tarieven voor bellen naar servicenummers.

4. Hoge kosten door 0088 of +88 nummers

De politie waarschuwt voor oplichters die op een slinkse wijze mensen veel geld afhandig proberen te maken. Word jij gebeld door een nummer dat begint met 0088 of +88 en wordt er direct opgehangen? Bel dan niet terug. Deze oplichters bellen met de hoop dat jij terugbelt. Het nummer is een duur betaalnummer waar zij goed aan verdienen.

5. Besparen in het buitenland

Ga je naar het buitenland? Binnen de EU (zone 1) kun je tegenwoordig internetten, bellen en sms’en vanuit je abonnement. Je maakt dus geen extra kosten als je vakantiekiekjes met familie wil delen. Ga je buiten de EU op vakantie? Zorg er dan voor dat je voor vertrek deze bespaartips doorleest. Zo houd je de kosten voor mobiel internet in de hand en hoef je niet te stressen als je onderweg bent.

1. Zet internet uit als je het niet gebruikt.
2. Wees voorzichtig met activiteiten die veel data kosten. Vijf minuten YouTube kijken kost je al snel 10MB.
3. Maak gebruik van WiFi.
4. Bepaal zelf welke apps MB’s gebruiken.
5. Zet automatisch updaten uit.
6. Download (route)kaarten voor vertrek.
7. Zet de verbruikslimiet aan.

Hulp nodig? Op onze bespaartips-pagina leggen we uit hoe je de bespaartips voor het buitenland doorvoert.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen