Blog

Kies je voor Telfort, dan kies je voor duurzaamheid

27 augustus 2018 13:00

Bij Telfort vinden we het belangrijk om verstandig om te gaan met energie. Daarom staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Een betere wereld gaat ons namelijk allemaal aan. Door voor Telfort te kiezen, kies je voor de meest groene telecomprovider ter wereld (KPN). Wil je meer weten hierover? Je leest het in dit blog.

Opgeknapte apparaten voor een tweede leven

Bijna alle apparaten (ongeveer 85%) die door Telfort worden ingezet, zijn zogenaamde ‘refurbished’ apparaten. Zo’n refurbished apparaat is een apparaat dat al vaker is gebruikt door een andere klant, maar komt na grondige controle en een goede oppoetsbeurt bij een volgende klant terecht. Daarnaast halen wij zoveel mogelijk apparaten terug, nadat een klant weggaat of een ander vervangend apparaat ontvangt. Veel apparaten verdienen namelijk een tweede leven.

Refurbished iPhones kopen

Zo kun je bij Telfort verschillende refurbished iPhones kopen. Deze iPhones komen van een partij dat alle telefoons importeert én controleert. Ze worden gecontroleerd door een robot op 50 belangrijke punten. Bij Telfort kun je er dus van uitgaan dat je een goed toestel koopt. Je kunt mogelijk aan het toestel zien dat het al is gebruikt, maar technisch is het toestel in perfecte conditie. Je hebt dus een goede iPhone, voor een veel lagere prijs.

Herbruikbaar materiaal

Bij de productie van apparatuur gebruikt Telfort materialen die makkelijk een tweede leven kunnen krijgen. Het doel is om in 2025 100% herbruikbaar materiaal te gebruiken. Vandaar ook dat het overgrote deel van onze apparatuur nu al als refurbished wordt verkocht.

100% groene stroom

De KPN Groep, waar Telfort onder valt, maakt gebruik van 100% groene stroom. Sinds 2015 zijn we dan ook klimaatneutraal. Dit betekent dat wij géén bijdrage leveren aan klimaatverandering.

Een tweede leven

Dat wij ons inzetten voor duurzaamheid is ook terug te vinden binnen onze kantoren. Zo geven we een tweede leven aan bestaande gebouwen en hergebruiken we bestaande materialen. Zo kregen de houten plafonds in ons gerenoveerde kantoor bijvoorbeeld een tweede leven als afscheidingswanden en werd de oude vloerbedekking verwerkt tot nieuw materiaal.

Minder CO₂ uitstoot

Ook stimuleren we werknemers om thuis te werken als dat mogelijk is. Zo ontstaat er minder woon-werkverkeer. Monteurs kunnen natuurlijk niet zonder auto, maar rijden steeds zuiniger. De ambitie is groot: vanaf 2025 gaan we alleen nog auto’s inzetten die geen CO₂ uitstoten.

Kleine krachtpatser

Wist je dat onze digitale tv-ontvanger tot 3 keer minder energie verbruikt dan de digitale tv-ontvangers van andere aanbieders? Zo bekijk je jouw favoriete series en films niet alleen in haarscherpe beeldkwaliteit. Ook draag je je steentje bij aan een duurzamere wereld én bespaar je extra geld op jouw energierekening.

Samenwerkingen

Telfort neemt jaarlijks veel producten en diensten af bij leveranciers. Omdat duurzaamheid erg belangrijk is, stellen we hoge eisen aan de partijen waar we mee samenwerken. Invloed op het milieu en arbeidsomstandigheden van het personeel zijn zaken waar we op letten. Onze leveranciers zijn vernieuwend en denken met ons mee. Zo hebben we bijvoorbeeld samen met onze leveranciers van modems en tv-ontvangers besloten om de uitgebreide handleidingen te vervangen door korte maar krachtige instructies. Dit scheelt per jaar al zo’n 286 ton aan papier.

Hoe helpen wij jou?

Met onze diensten helpen we ook klanten minder energie en grondstoffen te gebruiken. Zoals Interactieve Televisie waarbij je als klant jouw favoriete serie in een cloud opslaat, in plaats van op een harddisk. Dit betekent minder apparatuur en minder energieverbruik. Alleen al in 2017 wisten we met de KPN Groep samen 70 miljoen te besparen op energiekosten.

Netwerken

Om te zorgen dat iedereen overal snel en betrouwbaar internet heeft, breiden we onze netwerken uit. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van het milieu. We slagen erin om ons netwerk uit te breiden zonder dat het meer energie kost. Het dataverkeer groeit, terwijl het energieverbruik dus slinkt.

Ook iets voor jou?
4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis

Zo koop je veilig refurbished producten

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
mobiel
Televisie
iphone

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Anoniem bellen doe je zo

4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen