Blog

Met deze 5 apps beleef jij de leukste wintersport

1 februari 2020 7:00

Het wordt nog niet echt koud in Nederland. Tijd dus om te vertrekken naar een nóg kouder land. Maar dan wel met een leuk doel waar je al lang naar uitkijkt, namelijk je wintersport. De voorpret begint al vroeg en je gaat graag goed voorbereid op vakantie. Met deze 5 wintersport apps beleef jij de leukste vakantie in de sneeuw.

Help, ik heb inpakstress

Een goede voorbereiding is het halve werk. Neem daarom de tijd om in te pakken, zodat je niks belangrijks vergeet. Denk er ook aan je smartphone winterklaar te maken. Niet iedereen is helaas de beste inpakker en veel mensen ervaren enorm veel stress tijdens het inpakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook apps die je hierbij kunnen helpen. PackPoint stelt een inpaklijst samen die rekening houdt met onder andere de reisduur, het weer op de bestemming, activiteiten tijdens je trip en of je gebruik kunt maken van een wasserette.

·      PackPoint is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Voorpret is het leukst

Met de handige wintersport app Skiinfo vind je allerlei informatie over meer dan 2000 skigebieden. Je vindt er nieuws over sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen. Gebruik de Snow Alerts functie als je als eerst wil weten waar in jouw favoriete gebied verse sneeuw ligt. Met de live webcams kun je je van tevoren voorbereiden en verheugen op de skitrip die je gaat maken. Daarnaast krijg je ook een overzicht van alle open skipistes en skiliften per skigebied.

·      Skiinfo is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Eenmaal op bestemming

Ben je nieuwsgierig hoe snel je een track aflegt en wat je maximale snelheid is? Met de wintersport app Ski Tracks kun je dit gemakkelijk bijhouden. De app werkt met behulp van een gps-signaal. Je hebt dus geen internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Op een satellietkaart zie je je afgelegde route en foto’s sla je automatisch op, met de juiste geografische plaats erbij. Aan het einde van de dag slaat de app je gegevens op en zo kun je de dagen met elkaar vergelijken. Wil je de app gratis proberen? Download dan de Lite versie. Voor de volledige versie betaal je eenmalig een klein bedrag.

·      Ski Tracks Lite is gratis beschikbaar voor iOS
·      Ski Tracks is beschikbaar voor iOS (1,09 euro) en Android (0,95 euro)

Spelletjes tijdens de après-ski

Gezellig na het skiën een drankje doen bij je favoriete après-ski, dat maakt de wintersport helemaal af. Speel samen met wat vrienden een spelletje, zoals Heads Up. De bedoeling is dat je je telefoon op je voorhoofd houdt. Vervolgens heb je één minuut om te raden welke woorden er op de telefoon verschijnen. Je vrienden geven door middel van hints of bewegingen aan welk woord het is. Een extra leuke toevoeging; de app is in het Engels. Je kunt het spel dus met iedereen spelen.

·      Heads up is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Laat je niet ondersneeuwen

Wil je zeker zijn van je zaak? Check dan altijd eerst de app SnowSafe. De app laat je zien in welke wintersportgebieden er lawinegevaar is en hoe groot het gevaar op een lawine op dat moment is.

·      SnowSafe is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Ook iets voor jou?
Deze 3 planning apps maken je leven slimmer

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
buitenland
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone