Blog

Met deze 5 tips haal je het beste uit Spotify

1 juni 2018 13:23

Muziek voor onderweg, tijdens het werk of als je gewoon een dagje thuis bent. Met Spotify luister je gemakkelijk je favoriete muziek op je telefoon, televisie of iPad. Telfort klanten krijgen korting op een abonnement, maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met een Premium account? Wij hebben 5 tips op een rij gezet om het beste uit je Spotify account te halen.

1. Gratis of toch liever Premium?

Er is een groot verschil tussen Spotify Premium en de gratis versie van de muziekdienst. Het premium-abonnement heeft veel extra mogelijkheden die je niet krijgt bij de gratis versie. Met de gratis versie kun je bepaalde nummers niet afspelen en soms hoor je een nummer voorbij komen die vergelijkbaar is aan het nummer dat je op dat moment luistert. De Premium versie is vrij van advertentie-onderbrekingen, offline te beluisteren en het beschikt over een hogere geluidskwaliteit, terwijl deze mogelijkheden niet te zien zijn bij de gratis versie. Als Telfort klant krijg je 1,- korting op je Premium abonnement. Zo betaal je slechts 8,99 per maand. 

2. Eerlijk zullen we alles delen


Afspeellijsten zijn een belangrijk onderdeel van Spotify. Je kunt ze namelijk naar eigen wens invullen met de liedjes die jij het leukst vindt. In eerste instantie zijn deze lijsten, die je zelf maakt, standaard privé. Wil je juist dat je afspeellijst openbaar is? Dan doe je dit door op de drie stippen rechts bovenin te klikken. Vervolgens selecteer je ‘Openbaar maken’. Zo kunnen andere mensen jouw afspeellijst vinden. Naast dat je je eigen lijsten kunt maken, is het soms ook handig om een gemeenschappelijke muzieklijst te maken. Dit doe je door weer op de ronde bolletjes te klikken en ‘Gezamenlijk maken’ te selecteren. Vervolgens deel je de muzieklijst met jouw vrienden en zo kunnen jullie samen jullie favoriete muziek bij elkaar zetten. Erg handig als je bijvoorbeeld een feestje hebt.

3. Offline muziek luisteren


Luister je muziek terwijl je onderweg bent? Dan bestaat de kans dat je veel MB’s verbruikt. Gelukkig luister je met een Premium account ook muziek zonder data te verbruiken. Dit doe je door in offline status je account te gebruiken. Selecteer hiervoor het tandwiel, wat je rechts bovenin bij ‘Bibliotheek’ vindt en zet de schuif ‘Offline’ aan. Wil je muziek offline luisteren, dan moet je wel de nummers of afspeellijsten eerst downloaden. In de Bibliotheek kun je een opgeslagen album of nummer kiezen. Je ziet hierbij een schuif dat ‘Downloaden’ heet. Wanneer je deze aanzet, wordt de muziek gedownload zodat je het altijd en overal kan luisteren.

4. Slim zoeken

Zoeken naar muziek via de online muziekdienst is vrij gemakkelijk met de zoekbalk, maar er zijn trucs waardoor je nog gerichter zoekt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar muziek van tien jaar geleden? Dan typ je ‘year:2008’ in. Als je specifiek zoekt naar rockartiesten, vul je ‘genre:rock’ in. Wil je een nummer graag met iemand delen, dan doe je dat sinds kort met een code. Je deelt een code door op de drie bolletjes rechtsboven te tikken. Onder de afbeelding van het album of het liedje verschijnt een code. De andere persoon scant deze code met de camera-icoon uit de zoekbalk. Zodra je de camera richt op de code, herkent Spotify het nummer en heb je het lied gedeeld. 

5. Podcasts zijn in opkomst

Naast dat je natuurlijk veel muziek kunt luisteren op Spotify, zijn er ook een heleboel podcasts te vinden. Je vindt ze onder de optie ‘Bladeren’. Er zijn verschillende categorieën, zoals Lifestyle, Nieuws, Tech en Comedy. Genoeg keuze dus en voor ieder wat wils. Mocht je nog nooit een podcast hebben geluisterd, dan is dit misschien wel het moment om het een keer uit te proberen.

Muziek luisteren met Spotify

Op deze pagina vind je meer informatie over de muziekdienst en hoe je de app het beste kunt gebruiken. Ben je klant van Telfort en heb je al een Spotify Premium account? Dan kun je deze aan je Telfort account koppelen, zodat ook jij iedere maand 1,- korting ontvangt op je Premium-abonnement. 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
mobiel
iOS
Android
overstappen
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone