Blog

Nu On Demand te zien bij Telfort: Joker

1 februari 2020 8:00

Het is dé film van het moment. De één noemt het een meesterwerk, de ander noemt ‘m gevaarlijk: de misdaadfilm ‘Joker’, gebaseerd op de gelijknamige superschurk uit de Batman-stripverhalen. Je kunt nu zelf oordelen, want ‘Joker’ is on demand te zien bij Telfort.

De totstandkoming van een schurk

Het verhaal van ‘Joker’ laat zien hoe Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) in de jaren ’80 van de vorige eeuw probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij heeft mentale problemen, maar kan zijn medicijnen niet betalen. Hij voelt zich verstoten door de maatschappij en verandert langzaamaan van een vriendelijke man die als clown in kinderziekenhuizen optreedt, in een schurk die kickt op haat en het creëren van chaos.

Discussie

Waar de één vindt dat de film geweld verheerlijkt en een excuus biedt aan anderen die zich onbegrepen voelen, haalt de ander er juist uit dat we met z’n allen wat aardiger voor elkaar moeten zijn. Niemand wordt immers geboren als slechterik. De meningen zijn dus sterk verdeeld, maar één ding is zeker: ‘Joker’ is niet zomaar een standaard popcornfilm.

Met prijzen overladen

Dat blijkt ook uit het feit dat de film is overladen met prijzen. Op het Filmfestival van Venetië, waar ‘Joker’ in première ging, ontving de film een acht minuten durende staande ovatie en won het de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het festival. Naast verschillende andere prijzen won hoofdrolspeler Joaquin Phoenix de Golden Globe voor zijn rol en is de film genomineerd voor maar liefst 11 Oscars. Hoeveel beeldjes ‘Joker’ daadwerkelijk wint, weten we in de nacht van 9 februari als de uitreiking van de Oscars in Los Angeles plaatsvindt.

Zo kijk je films On Demand:

Heb je Interactieve TV van Telfort? Dan kijk je de films via het On Demand menu van je TV: Menu > On Demand > Films en series Je kijkt Joker al voor 4,99.

Alles over On Demand kijken

Wil je ook Première films kijken?

Kies voor één van onze Internet en TV pakketten en kijk de Première films via Interactieve TV.

Meer over interactieve TV van Telfort

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
On Demand

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Anoniem bellen doe je zo

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Een maand Film1 voor iedereen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast