Blog

Routeplanner: deze fiets apps moet je hebben

25 maart 2019 11:13

Ben je van plan binnenkort een lange fietstocht te maken, dan neem je waarschijnlijk je smartphone mee. Je wilt natuurlijk wel bereikbaar zijn. Een telefoon onderweg is niet alleen handig voor noodgevallen, maar biedt ook ondersteuning tijdens je fietstocht. Wij lichten enkele fiets apps uit die je zeker niet mag missen.

Routeplanner

Allereerst is een goede routeplanner voor je fiets natuurlijk handig. Google Maps beschikt over fietsnavigatie, die verrassend goed werkt. Zoek je echt een fietsroute app, dan moet je bij Fietsknoop voor iOS en Android zijn. Hiermee navigeer je via fietsknooppunten. Ook Naviki is een uitgebreide navigatie-app, waarmee je routes kunt maken en deze ook opslaan.

Handige fiets apps bij problemen

Iedere fietser weet dat je af en toe te maken kunt krijgen met fietsproblemen. Een lekke band, een onderdeeltje dat afbreekt. Het zal je maar gebeuren als je middenin een verlaten weiland staat. Wat doe je dan? Een fietsenmaker is niet altijd in de buurt. Dus zul je af en toe zelf wat aan je fiets moeten sleutelen om niet dat lange stuk naar huis te hoeven lopen. Heb je daar geen kaas van gegeten, dan helpt Bike Repair je uit de brand. De app, waarvoor je ongeveer 3,94 euro betaalt, is niet in het Nederlands beschikbaar, maar als je de Engelse taalvaardig bent dan zit je goed. Via stap-voor-stap-plannen krijg je helder uitgelegd wat je precies moet doen om een bepaalde reparatie of onderhoudsklus uit te voeren. Gemarkeerde foto's helpen je daarbij snel op weg. Vergeet niet ook wat gereedschap mee te nemen, want alleen met een iPhone kom je er niet.

Weg met de fietscomputer

Zeker als je lange afstanden gaat fietsen is het leuk om bij te houden hoever je precies hebt gefietst en welke route je daarbij hebt genomen. En hoe snel ga je eigenlijk? Dure fietscomputers kunnen je dit vertellen, maar er zijn apps die hetzelfde doen voor minder geld. Zo is er BikeBoard, dat zelfs helemaal gratis is. Dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger is een veel nauwkeuriger snelheids- en afstandsmeting mogelijk dan met de meeste - fietscomputers. BikeBoard beschikt over een kaartweergave zodat je snel kunt achterhalen waar je bent. Of kies voor het 'klassieke' dashboard met zaken als snelheid en gereden afstand.

De beste fiets apps voor wielrenners

De echte wielrenner kan waarschijnlijk het meeste uit de voeten met de Strava-app. Deze app is voor zowel iPhone als Andoid toestellen beschikbaar, zoals de Huawei P20 Lite. Naast dat de app je verschillende statistieken geeft tijdens het wielrennen, waaronder snelheid, afstand en tijd. Heeft Strava door de jaren heen een solide gebruikersbestand opgebouwd waardoor de app nog beter is geworden. Zo is het mogelijk om tegen andere fietsers te strijden door hun rondetijden op bepaalde routes te verbeteren. Dit zorgt voor een competitief, maar ook sociaal element tijdens je fietstocht.

Kortom: voor iedere type fietser zijn er wel geschikte fiets apps beschikbaar. Met de genoemde tips kunnen zowel de doorgewinterde wielrenners als de recreatiefietser uit de voeten. Dus spring op je fiets en maak een mooie tocht!

Blijf je liever thuis? Met deze handige thuissport tips kan je heel makkelijk aan de slag.

Ook iets voor jou?
Apps in het verkeer: ja of nee?

Werk aan jezelf met deze 4 stappenteller apps

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone