Blog

Verdwaald op reis? Deze apps helpen je weer op weg!

20 juni 2018 14:50

Je koffer is gepakt, de auto staat klaar en het zonnetje schijnt op je vakantiebestemming. Wat is eigenlijk de beste route naar je bestemming? En welke app kun je het beste gebruiken als je verdwaald bent en niet te veel MB’s wilt gebruiken? Deze apps laten je zorgeloos en voordelig de wereld ontdekken, zelfs als je offline bent.

Hier? Ja! HERE

HERE helpt jou de weg vinden, waar je dan bent. Zelfs als je niet online bent en toch wilt navigeren zorgt de app ervoor dat je niet verdwaalt. Je stippelt gemakkelijk je route(s) uit en ziet daarnaast in één oogopslag je beste reisoptie. Onderweg brengt een gesproken routebeschrijving je moeiteloos naar je gewenste bestemming, ongeacht of je met de auto gaat, het openbaar vervoer kiest of juist een wandelroute. (Gratis Android en iOS).

Google Maps

Met Google Maps hoef je niet veel MB’s te verbruiken in het buitenland. Zoek voordat je op reis gaat de plekken uit die je wilt bezoeken en download de kaarten voor offline gebruik tijdens je vakantie. Zo heb je ook zonder mobiel internet (in het buitenland) altijd een kaart op zak.
Zo doe je dat:
1. Open de Google Maps-app.
2. Zoek naar de plaats, zoals ‘Parijs’.
3. Tik onderaan het scherm op de plaatsnaam die je hebt opgezocht.
4. Tik rechtsboven op het menu.
5. Selecteer ‘Offline kaart opslaan’ om het geselecteerde gebied van de kaart op te slaan.
(Gratis voor Android en iOS).

Waze

Ben je net lekker onderweg, sta je in de file of zijn er wegwerkzaamheden. Balen! De ontwikkelaars van Waze snappen dit als geen ander. Met Waze rijd je elke dag de beste route, dankzij real-time hulp van andere bestuurders. Je wordt niet alleen gewaarschuwd voor politiecontroles en ongelukken, de app helpt je ook om te navigeren naar het goedkoopste tankstation op jouw route. Ook leuk: omdat er een nieuwe Terminator film is gelanceerd heeft Arnold Schwarzenegger zijn stem geleend aan deze populaire navigatie-app en kan hij je op zijn ‘Arnies’ naar je volgende bestemming navigeren. (Gratis voor Android en iOS).

Pech onderweg?

Nog niet zo heel lang geleden konden we met pech terecht bij de praatpaal langs de weg. Nu geef je met de ANWB Wegenwacht app met één druk op de knop direct je locatie door en wordt tegelijkertijd de pech-onderweg-dienst gebeld. Moet je nog even wachten op de wegenwacht? Dan vermaakt de app je met handige tips voor onderweg. Weet jij bijvoorbeeld welk icoontje je op je dashboard ziet als je rem het niet doet? (Gratis voor Android en iOS)

Tip: Sinds juni 2017 kan je in de EU bellen, sms'en en internetten vanuit je Nederlandse bundel. Wil je hier meer over weten? Op deze pagina hebben we alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone