Blog

Videobellen op je smartphone: dit is er mogelijk

18 augustus 2018 14:00

Er zijn tegenwoordig veel manieren om op je smartphone te videobellen. Daar zijn meerdere apps voor, maar sommige smartphones hebben ook al standaard een paar opties ingebouwd. In dit blog geven we je een overzicht van de mogelijkheden.

Standaardmogelijkheden op je smartphone

Heb je een iPhone, dan heb je direct toegang tot FaceTime. Ga daarvoor in je contactenlijst op zoek naar de persoon die je wilt bellen. Klik vervolgens niet op de belknop, maar op de knop ernaast met daarop een video-icoontje. Dit werkt alleen als je een internetverbinding hebt. Een nadeel van de dienst is wel dat je gesprekspartner ook een iPhone moet hebben.

Android-telefoons zijn niet standaard voorzien van deze optie. Google heeft wel een app gemaakt die lijkt op Facetime, genaamd Duo. Op een gegeven moment moet dit de standaard videobeldienst worden voor Android-apparaten en er zijn steeds meer integraties te zien van Duo in andere Google-apps. Maar voor nu moet je de app nog apart downloaden.

Extra app voor videobellen

Het nadeel van het downloaden van een aparte app is dat je gesprekspartner de app ook moet hebben. Gebruik jij Duo, maar heeft de ander liever Skype? Dan moet er een keuze gemaakt worden. Skype staat wel echt bekend als dienst voor videobellen. De app is daar speciaal voor ontworpen en wordt steeds verder verbeterd.

Ben je op zoek naar een videobel app die je op allerlei soorten smartphones kunt gebruiken? Kies dan voor WhatsApp of Facebook Messenger. Beide apps zijn eigenlijk bedoeld om te chatten, maar worden tegenwoordig ook gebruikt voor videobellen. In beide apps start je een videogesprek door een contact op te zoeken en op het video-icoontje te drukken.

Let er met videobellen wel op dat je internetbundel wordt belast als je geen gebruik maakt van WiFi. Vooral videobellen in WhatsApp blijkt data te verslinden, terwijl FaceTime het verbruik nog redelijk binnen de perken houdt.

Ook iets voor jou?
Zo vind je de powerbank die past bij jouw gebruik

iPhone 7 versus iPhone 8: dit zijn de verschillen

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Bellen
mobiel
Android
iphone

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone