Blog

Wat doe jij met je oude telefoon?

20 juni 2018 9:43

Je hebt een gloednieuwe mobiele telefoon gekocht en je oude mobiel slingert al snel doelloos rond in huis. Herkenbaar? Wij hebben een aantal goede tips voor je, zodat je hem toch niet weg hoeft te gooien. Wie weet maak je er zelfs nog wat winst op!

Het goede doel of een goede deal?

Als trotse eigenaar van een ouderwetse mobiel heb je verschillende opties: je kunt hem houden, verkopen, of weggeven aan een goed doel. Online vind je veel websites die zich specialiseren in de inkoop van oude mobiele telefoons van verschillende merken. Hierdoor bestaat de kans dat je bij de ene verkoper een hoger bedrag krijgt voor je oude smartphone dan bij de andere. Het loont zich om uit te zoeken welke partij het meest betaalt voor jouw mobiel. Zo verschilt het soms wel 40,-

Zelf houden?

Een andere optie is om de telefoon zelf te houden. Ben jij binnenkort toe aan een nieuw abonnement? Met een Sim Only abonnement gebruik je gemakkelijk je oude smartphone om zo te besparen op je abonnementskosten. Bekijk de voordelen van Sim Only en bereken zelf wat jij bespaart.

Beter voor het milieu

Naar schatting zijn er ongeveer negen miljoen ongebruikte telefoons in Nederland. Zonde natuurlijk, want je kunt je telefoon ook inleveren voor het goede doel. Je helpt hiermee mensen in ontwikkelingslanden die geen mobiele telefoon kunnen betalen. Daar betekent een mobiele telefoon vaak onttrekking uit hun sociale isolement en de basis voor het opzetten van lokale handel. Let alleen goed op dat je met een erkende inzamelaar werkt, zoals bijvoorbeeld Eeko of ReCell. Beide partijen zorgen er tevens voor dat je kapotte telefoon op een verantwoorde manier gerecycled worden. Een ideale win-winsituatie.

Heb jij al winst gemaakt op je oude mobiel? Of ga je toch voor een Sim Only abonnement? We zijn benieuwd naar je keuze.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Doe er je voordeel mee

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen