Blog

3 handige tips voor Google Assistant

8 juni 2018 12:21

Google Assistant is inmiddels op veel Android-apparaten te gebruiken, mits je de taal van je apparaat op Engels zet. Hier geven we een aantal handige tips om het meeste uit deze assistent te halen.

1. Naam wijzigingen

Als je op een bepaalde manier door Google Assistant wilt worden aangesproken, kun je dit aangeven door in de instellingen onder Personal info te zoeken naar Nickname voor jouw account. Je kunt echter ook gewoon tegen Google Assistant zeggen “call me” gevolgd door je naam. Bij Personal info kun je ook meteen aangeven waar je woont en waar je werkt. Dat is handig voor een aantal andere functies van Google Assistant, waaronder het dagoverzicht.

2. Dagoverzicht

Hoe gaat je dag eruitzien? Google Assistant kan het je vertellen als je zegt "good morning". Je krijgt dan de weersverwachting te horen, het nieuws, welke afspraken je die dag hebt, informatie over het verkeer op de route naar je werk, enzovoorts. Je kunt kiezen wat voor informatie je wilt krijgen door in de instellingen van Google Assistant opties in en uit te schakelen onder My Day.

3. Commando's geven

Eén van de grote krachten achter de assistent van Google is dat je je Android-apparaten dus kunt bedienen met je stem. Zo kun je apps openen door bijvoorbeeld te zeggen "open Whatsapp" of kun je mensen bellen of sms'en met het uitspreken van "call" of "text", gevolgd door de naam in het adresboek.
De wekker zetten doe je door te zeggen “set an alarm for”, gevolgd door de tijd. Door “navigate to” te zeggen, gevolgd door de gewenste locatie, kun je navigatie starten.

Met Google Assistant is het ook mogelijk om muzieknummers en -albums, of films en series te starten via de gewenste dienst. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen “play House Of Cards on Netflix” of “play jazz in Spotify”.

Lees ook:

Top 5 Google Hacks.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Hoe zit dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone