Blog

Google Home en Alexa: dit zijn de voordelen

15 juni 2018 14:46

Steeds vaker kiezen mensen ervoor hun oude apparaten in te wisselen voor ‘slimme varianten’, die gemakkelijker in het gebruik zijn. Vaak zijn ze makkelijk met het internet te verbinden, waardoor je de apparaten onderling gemakkelijk aan elkaar kunt koppelen. Nog makkelijker is om de apparaten met je stem te bedienen, zodat je niet meer uit je luie stoel hoeft te komen. Wat zijn de mogelijkheden van spraakbediening zoals Google Home en Alexa in huis?

Spraakbediening

Er zijn diverse bekende bedrijven die zich momenteel volledig storten op de markt voor spraakbediening, waaronder Apple. Met Siri kun je inmiddels met je stem tekstberichten versturen en vergaderingen plannen, maar ook routebeschrijvingen geven of het laatste nieuws oproepen. Siri is overigens vooralsnog enkel te gebruiken op je tablet of smartphone.

Bovendien moet je duidelijk praten, want met Siri gebeurt het nog regelmatig dat opdrachten niet goed doorkomen. Hoewel je met Siri je smartphonegebruik een stuk aangenamer kan maken, zijn de functionaliteiten vooralsnog beperkt. Apple loopt wat dat betreft nog wat achter op de concurrentie.

Een volwaardige persoonlijke assistent

Amazon en Google gaan namelijk een stapje verder en hebben een luidspreker ontwikkeld waarmee je meer apparaten met je stem kunt bedienen. Amazon heeft Alexa en Google heeft Home. In principe zijn ze aan elkaar gewaagd en hebben de luidsprekers de potentie om je hele huis te bedienen met je stem. Beide diensten dienen als persoonlijke assistent.

Je kunt de luidsprekers allerlei vragen stellen, maar je kunt ook opdrachten geven. Je kunt Alexa inschakelen om een pizza te bestellen, je instrument te stemmen of een bepaald nummer te spelen op Spotify.

Google Home kan hele gesprekken aan. Je bestelt niet alleen je bioscoopkaartje via Google Assistant, maar vraagt ook meteen naar reviews van de film of de gemakkelijkste manier om er komen

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Hoe zit dat

Meest populaire blog artikelen

Anoniem bellen doe je zo

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen