Blog

Huawei P20 Lite vs Huawei Mate 20 Lite: dit zijn de verschillen

27 december 2018 15:37

Huawei telefoons zijn waarschijnlijk de populairste Chinese smartphones die in Nederland te vinden zijn. Ben je toe aan een nieuwe telefoon en zou je wel eens een ander merk willen proberen? In dit blog vergelijken we twee telefoons met een voordelig prijskaartje: Huawei P20 Lite vs Huawei Mate 20 Lite.

Uiterlijk

Hoewel de twee telefoons qua uiterlijk weinig van elkaar verschillen, heeft de Mate 20 Lite een wat groter beeldscherm (6,3 inch) vs de P20 Lite (5,84 inch). Beide Huawei telefoons hebben een geharde glazen behuizing, wat er helaas voor zorgt ervoor dat je vingerafdrukken sneller ziet. Een mooi (bescherm)hoesje is daarom zeker aan te raden. Daarnaast hebben zowel de Mate 20 Lite als de P20 Lite een vingerafdrukscanner om de telefoon te ontgrendelen en kun je gebruikmaken van de gezichtsherkenningsfunctie. Bij Instellingen > Beveiliging en privacy > Gezichtsontgrendeling kun je de opties hiervoor instellen.

Scherpe foto’s met intelligente camera’s

Huawei werkt veel met kunstmatige intelligentie camera’s. Dit betekent dat de camera’s slim omgaan met het maken van je foto. Zo is de Mate 20 Lite een goede keuze voor de enthousiaste amateurfotograaf. Met zowel aan de voor- als achterkant een dubbele camera, breng je mooie scherptediepte-effecten aan in je foto’s en zijn je portretten superscherp. Doordat de camera’s samenwerken maak je ook met weinig licht alsnog goede foto’s. De P20 Lite heeft alleen aan de achterkant een tweede camera.

Geheugen en besturingssysteem

De Mate 20 Lite draait op Android 8.1, terwijl de P20 Lite gebruikmaakt van het besturingssysteem Android 8.0. Beide telefoons hebben een intern geheugen van 64 GB en kunnen uitbreiden tot 256 GB. De telefoons hebben een “fast charging”, dus je hoeft nooit lang te wachten tot je telefoon is opgeladen. Ideaal als je bijvoorbeeld weg moet, maar toch nog even snel wilt opladen.

Benieuwd naar de Huawei Mate 20 Lite? Bekijk hier onze review.Of misschien is de Huawei P20 wel iets voor jou. In deze video vertelt Jurgen je er meer over.

Ook iets voor jou?
Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Bellen
mobiel
Android

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone