Blog

iPhone 6 versus iPhone 7: wat zijn de verschillen?

20 juni 2018 14:59

De iPhone 7 is inmiddels alweer een tijdje uit en je ziet er steeds meer mensen mee rondlopen. Overweeg jij ook een iPhone 7 te kopen of wil je graag je iPhone 6 vervangen door het nieuwere model? Dan is het belangrijk om te weten wat nou precies de verschillen zijn tussen de twee. Wij sommen ze voor je op.

Uiterlijk

Apple heeft vrij weinig veranderingen doorgevoerd in het uiterlijk van de iPhone 7 ten opzichte van de voorganger. Gelukkig zag de telefoon er al strak uit, nietwaar? De verschillen zijn minimaal: het antennestreepje aan de achterkant is verplaatst en het scherm van het nieuwste toestel oogt wat kleurrijker. Ondanks dat de behuizing hetzelfde is gebleven, kun je het hoesje van de iPhone 6 niet om de 7 plaatsen. De camera is namelijk een klein beetje omhoog verplaatst.

Snelheid

De laatste smartphone van Apple zou in principe weer wat vlotter moeten zijn dan de 6, vanwege een nieuwe processor die tot 40 procent sneller is. Ook zorgt de processor voor betere grafische prestaties. Verder is de iPhone 7 overwegend sneller op het gebied van 4G.

Geheugen

De iPhone 7 is niet meer verkrijgbaar met 16GB aan intern geheugen. De smartphone bevat nu standaard 32GB geheugen, al kun je net als bij de iPhone 6 ook kiezen voor 128GB of 256GB aan geheugen.

Camera

In principe zou de camera van de iPhone 7 onder moeilijkere omstandigheden, denk aan donkere omgevingen, betere foto’s kunnen maken. Bovendien zijn foto’s minder vaak bewogen door de nieuwe optische beeldstabilisator. De camera aan de voorkant van het toestel (de selfie-camera) heeft in plaats van een 5 megapixel camera een 7 megapixel camera. Ook groot fan van selfies? Met deze 5 apps tover je jouw foto’s om tot heuse kunstwerkjes.

Koptelefoonaansluiting

Misschien wel de grootste (en meest bekritiseerde) verandering op de iPhone 7 is het ontbreken van een koptelefoonaansluiting. Daarom wordt het toestel geleverd met een nieuwe versie EarPods. Deze zijn voorzien van een Lightning-aansluiting, zodat je ze bedraad kunt gebruiken op de iPhone 7. Via een adaptertje dat ook in de doos zit, kun je je gewone koptelefoon alsnog aansluiten. Ook is het mogelijk gebruik te maken van draadloze oortjes, de zogenaamde 'AirPods'.

Kies jij voor de iPhone 6 of ga je voor de iPhone 7?

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Hoe zit dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone