Blog

Met deze tips is de afstandsbediening van je tv je beste vriend

2 mei 2018 16:19

Soms ligt hij verstopt tussen de kussens van de bank. Soms ligt hij onder de bank. En soms speelt de hond ermee. Je gebruikt ‘m in ieder geval iedere dag: de afstandsbediening van je tv. Maar hoe haal je er nou het meeste uit? In dit blog lees je hoe je problemen met je afstandsbediening oplost én de verborgen trucjes waarmee je er nog meer plezier van beleeft.

Het ligt niet altijd aan je afstandsbediening

Werkt je afstandsbediening niet? Dat hoeft niet altijd aan de afstandsbediening te liggen. Een storing of onderhoud aan het netwerk kan van invloed zijn op de werking van jouw afstandsbediening. Een overzicht van actueel onderhoud en storingen vind je op deze pagina.

De witte afstandsbediening

Staat er iets tussen je afstandsbediening en de tv-ontvanger? Dit verstoort het signaal. Zorg dus dat er niets tussen je afstandsbediening en de tv-ontvanger staat. Start je tv-ontvanger opnieuw op en stel de afstandsbediening in. Tenslotte controleer je de source-knop. Last van traag zappen of een traag tv-menu? Start dan je tv-ontvanger opnieuw op en reset je tv-ontvanger. Als dit niet werkt, is je afstandsbediening mogelijk kapot. Bestel dan een nieuwe via de webshop.

De zwarte afstandsbediening

Brandt er een rood lampje? Of moet je vaker of harder op de knopjes drukken? Vervang dan de batterijen. Ook bij de zwarte afstandsbediening mag er niets tussen de afstandsbediening en de tv-ontvanger staan. Daarna controleer je de source-knop en stel je de afstandsbediening in. Als dat niet helpt, vind je in de webshop een nieuw exemplaar

Verborgen functies op de witte afstandsbediening

Opgelost? Probeer dan deze trucjes:.

  • Wist je dat je met de OK-knop je zenderlijst kunt opvragen?
  • Als je een favorietenlijst hebt, kun je deze oproepen tijdens tv kijken of radio luisteren door op de blauwe knop te drukken. Zo activeer je ook Terugkijken. Terugkijken activeer je trouwens ook met de groene knop. Sinds kort kun je met Terugkijken programma’s van een week geleden terugkijken.
  • Met de MENU-knop kun je de letters in Teletekst twee keer zo groot maken en met de OK-knop zet je een wisselpagina vast.
  • Voor meer tips kun je de knop met het vraagteken ingedrukt houden.

Verborgen functie op de zwarte afstandsbediening

Wil je dat je kinderen niet naar bepaalde zenders kijken? Met de zwarte afstandsbediening verberg je een zender door op instellingen en vervolgens zenders te klikken. De zender die je wilt verbergen selecteer je met de blauwe knop op je afstandsbediening of door het kanaalnummer in te toetsen. Vervolgens druk je op ok en vul je je pincode in. De verborgen zenders maak je weer zichtbaar op dezelfde manier.

Welke functie vind jij handig?

Ook iets voor jou?

.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Interactieve TV
Hoe zit dat

Meest populaire blog artikelen

Werk aan jezelf met deze 4 stappenteller apps

Internet in het buitenland: dit wil je weten

Dit zijn de leukste kinderapps voor deze zomer

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

TV kijken op al je schermen

iPhone 6 versus iPhone 7: wat zijn de verschillen?