Blog

3 apps om meer uit je Chromebook te halen

29 januari 2019 13:00

De Chromebook werd door Google speciaal ontworpen om te internetten, zonder onnodige poespas en te zware software. Surfen, social media, mailen, filmpjes en foto’s bekijken: daar is de Chromebook voor bedoeld. Wil je toch meer uit je apparaat halen? Gelukkig kan dat met deze apps.

1. Polarr Photo Editor

Geen zware software op de Chromebook, betekent ook geen goede software voor het bewerken van foto’s. Gelukkig biedt de app Polarr Photo Editor een alternatief. Hiermee kun je een flink aantal basisbewerkingen doen, zoals de huidtint aanpassen of rode ogen verwijderen. Er zijn zelfs enkele geavanceerde functies, maar de app is vooral bedoeld voor het aanpassen van bestaande foto’s.

2. VLC for Android

Het afspelen van filmpjes op een Chromebook is redelijk beperkt, dus een afzonderlijk afspeelprogramma is geen overbodige luxe. VLC Media Player is een bekende mediaspeler op de pc, die veel verschillende mediatypen ondersteunt en zwaar programma is. VLC for Android is speciaal gemaakt voor je Chromebook. Deze gratis app stelt je in staat om op je Chromebook de meest uiteenlopende mediabestanden af te spelen, van MP4 en AVI tot MOV en AAC. Er is zelfs ondersteuning voor 360-graden video’s. Daarnaast heeft de app de belangrijkste functies die je van een mediaspeler mag verwachten, zoals ondersteuning voor ondertiteling, meerkanaalsgeluid en meer.

3. Microsoft Office Online

Een Chromebook stelt je in staat om te werken met Google Docs, maar er is geen ondersteuning voor Microsoft Office. Als je Office gewend bent, dan schiet Google Docs wellicht wat tekort. Er is geen Office-app voor Chrome OS, maar er is wél een Chrome-extensie die je toegang geeft tot Microsoft Office Online, de webversie van het Office-pakket.

Zo doe je dat

Om apps voor je Chromebook te downloaden, ga je naar de instellingen van het apparaat. Hier kun je de optie Apps en game van Google Play installeren op je Chromebook inschakelen in het gedeelte Google Play Store. Accepteer de servicevoorwaarden en je kunt direct apps zoeken en downloaden op je apparaat.

Ook iets voor jou?
5x de leukste spelletjes om samen te spelen

3 slimme browserinstellingen die je nog niet kent

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
gadgets
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone