Blog

4 handige video apps voor je smartphone

11 juni 2018 15:50

Of je nu gaat solliciteren of de vakantie vast wilt leggen. In een handomdraai maak je tegenwoordig de mooiste video’s met je telefoon en speel je ze daarnaast eenvoudig af. Deze 4 handige video apps helpen je daarbij.

In drie stappen

Een erg simpele en goede app om video’s mee te bewerken is Magisto. De app kent slechts drie simpele stappen voor het maken van een mooie video. Je kiest of maakt één of meerdere video’s, selecteert een thema en kiest daarna de muziek. De intelligente video app pikt de leukste fragmenten uit de video, bewerkt ze en zet ze eenvoudig om in mooie films. Daarnaast herkent het onder andere mensen, landschappen en gedrag en voegt de app zelf filters, effecten, overgangen en geluiden toe. Te mooi om waar te zijn? Probeer het eens.

  • is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

Speel me af

Met de VLC for Mobile app speel je bijna iedere video op je smartphone of tablet af, zonder deze eerst te converteren. En geloof ons, dat scheelt je een hoop tijd en frustratie. Naast het afspelen van video’s kun je met de app ook bestanden synchroniseren met onder andere Dropbox, maar ook films en muziek streamen over het thuisnetwerk. Het enige waar jij je nu nog zorgen over moet maken, is waar de popcorn blijft.

Lees je even mee?

Naast dat je met de app Clips leuke effecten en soundtracks aan je video toevoegt, is de ondertiteling stiekem toch wel het leukst. Neem een video op door de ‘record’ knop ingedrukt te houden en tegelijkertijd worden de gesproken teksten automatisch ondertiteld. Veeg van rechts naar links over de opnameknop en de app blijft automatisch filmen, totdat je opnieuw op de knop drukt. Hoor je je eigen stem liever niet terug in de video? Druk op het microfoontje om het geluid van je stem achterwege te laten.

  • is gratis verkrijgbaar voor iOS

Solliciteren 2.0

Een opvallende sollicitatiebrief schrijven? Denk dan niet aan een sollicitatiebrief, maar aan een sollicitatievideo. Met de app Red film je jezelf terwijl je 4 vragen beantwoordt. Een soort van selfie dus, maar dan in de vorm van een video. Het voordeel van een video is dat je lef toont en meteen een sollicitatiegesprek oefent. Een goede sollicitatievideo maak je in 3 stappen. Stap 1: Zorg ervoor dat je er representatief uitziet. Trek kleding aan die je ook tijdens een persoonlijk sollicitatiegesprek zou dragen en zorg voor een professionele omgeving. De ruimte waar je in zit moet er neutraal en aantrekkelijk uitzien. Zorg dat rommeltjes, posters of andere opvallende voorwerpen de kijker niet afleiden. Tenslotte is die kijker misschien wel je toekomstige werkgever.

  • is gratis beschikbaar voor iOs en Android.
Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Samsung
iphone
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen