Blog

5 tips voor de spraakherkenning app S Voice

20 juni 2018 15:02

Je mobiel aansturen met je stem is niet meer iets van de toekomst. Heb je een Samsung? Op deze smartphone is de spraakherkenning app S Voice standaard geïnstalleerd. Met deze 5 tips haal je het beste uit de app.

1. Activeren S Voice

We starten bij het begin. Hoe activeer je S Voice? Dat kan door simpelweg de app te openen. Maar het kan makkelijker. Je kunt S Voice ook openen door dubbel te klikken op de homeknop. Handen vol? Geen probleem. Maak S Voice dan wakker met je stem en zeg: “Hi Galaxy”. Je kunt je voorkeur aangeven bij de instellingen van deze spraakherkenning app.

2. Duidelijk spreken

Stem- en omgevingsgeluiden hebben invloed op de app S Voice. Daarom werken korte commando’s in combinatie met duidelijk articuleren en weinig achtergrondgeluiden het beste. Een goede internetverbinding is daarbij noodzakelijk. Dat geldt ook voor het spreken van Engels, Duits, Frans, Spaans of Koreaans. Nederlands wordt door S Voice niet gesproken. Mooie gelegenheid om een andere taal te oefenen.

3. Oneindig veel opdrachten

S Voice kan veel voor je betekenen. Het stopt niet bij het versturen van berichten en het bellen van contactpersonen. De opdrachten die je kunt geven zijn oneindig. Zit je in de auto en ben je de weg kwijt? De app S Voice helpt je. Je handen aan het stuur maar wil je even snel een Facebook-update plaatsen, het weer checken, een agendapunt inplannen, muziek afspelen, je alarm aanzetten, wifi inschakelen of een rekensom maken? Vraag het S Voice.

4. Jouw kennisbank

Nooit meer met een mond vol tanden staan? S Voice beschikt over veel kennis. Deze spraakherkenning app beantwoord met gemak ‘wikipedia vragen’ als: ‘Wie is de president van Amerika?’, ‘Wat betekent analoog?’, ‘Waar worden de Olympische Spelen gehouden?’. Vind S Voice het antwoord niet, dan wordt Google ingeschakeld.

5. Leuke vragen

Zin om lol te trappen? S Voice heeft een aantal verrassende antwoorden op vragen als: “What are the lottery numbers?” S Voice: “If I knew that I'd be on the beach.”
Ontdek ook de antwoorden van S Voice op deze vragen:
"Where were you born?”
“How old are you?”
“What are you wearing?”
“Am I pretty?”
“How old am I?”

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen