Blog

6 Koningsdag tips voor jou en je telefoon

11 juni 2018 16:37

Voor velen is het de meest gezellige dag van het jaar: Koningsdag. Het land kleurt oranje, de vele vrijmarkten zorgen voor opgeruimde zolders en men struint de straten af voor een gezellig feestje. Maar tijdens deze dag wil jij natuurlijk wel in contact blijven met je vrienden. Met deze 6 Koningsdag tips overleven jij en je smartphone 27 april.

1. Op volle toeren

Om te voorkomen dat je met een lege telefoon staat, heb jij standaard een externe oplader in je zak. Nog handiger, een telefoonhoesje met ingebouwde accu. De zogenaamde powercase zorgt ervoor dat jij nooit meer onbereikbaar bent. Voor iets meer dan 20,- heb jij zo’n handig hoesje in huis. Zo kun je op ieder moment van de dag het weer checken met de gratis app van Weerplaza (iOS en Android) en droog naar de volgende bar hoppen.

2. Handen in de zakken

Installeer de app Zoek mijn iPhone (iOS) of Vind mijn telefoon (Android) op je smartphone en traceer en vergrendel je mobiel, mocht deze worden gestolen. Want écht, je zult niet de eerste zijn die met een oranje pruik op aangifte doet bij de politie. Vorig jaar werden er alleen al in onze hoofdstad 178 telefoons gestolen tijdens Koningsnacht en Koningsdag. In dit kader hebben we nog een handige Koningsdag tip. Mobiel gestolen in Amsterdam? Bel 112. Alleen op deze dag is dat toegestaan en helpt de politie je direct bij het traceren van jouw telefoon.

3. Zorgeloos contact met je vrienden

Zeker in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Tilburg zal het bereik soms minder goed zijn op 27 april. Niet erg handig wanneer je met vrienden hebt afgesproken, maar je geen idee hebt waar ze staan. Download de gratis app WiFi Map (iOS en Android) voor wifi-hotspots inclusief de wachtwoorden. Geen reactie van je vrienden via WhatsApp? Gebruik dan de handige app Life360 (iOS en Android) om de locatie van je vrienden te zien. Maak een cirkel aan met je vriendengroep, zodat je elkaars locatie kunt bekijken. De locatie wordt bijgehouden door middel van een gps-signaal.

4. Wanneer de nood hoog is

Je kunt het echt niet langer ophouden, maar het is door de drukte lastig om een toilet te vinden. De gratis app HogeNood (iOS en Android) geeft je een handig overzicht waar je de dichtstbijzijnde wc vindt. Wat een opluchting!

5. Jij trakteert vandaag

Vergeten om te pinnen? Deze Koningsdag tip helpt je bij het vinden van alle pinautomaten bij jou in de buurt. Met de apps Geldautomaten (iOS) en Google Maps (iOS en Android) wandel je er gemakkelijk naartoe. Kun je toch nog dat ene pareltje van de rommelmarkt op de kop tikken of je beste vriend trakteren op een welverdiende oranjebitter.

6. Wegwijs op het water

Mocht je dit jaar de Amsterdamse grachten gaan trotseren, dan kun jij niet zonder de VaarWater 2 app (iOS en Android) van Waternet. Met deze navigatie speciaal voor de grachten weet je precies waar je moet zijn voor een drankje, benzine of de hoognodige plaspauze. Vergeet niet om je smartphone te beschermen met een waterbestendig hoesje. Zou toch zonde zijn als ‘ie Koningsdag niet overleeft.

Bel je Prepaid? Dan is deze dag extra feestelijk, want op Koningsdag bel je als Telfort Prepaid beller helemaal gratis. Zo houd je extra geld over voor de vrijmarkt.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Samsung
iphone
telefoon
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Batterij van je telefoon snel leeg? Haal meer uit je telefoon batterij

Makkelijk je telefoon opschonen met deze 4 handige tips

In 4 stappen een verbeterde WiFi snelheid

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Telefoon kwijt? Zo kan je hem weer traceren

Het verschil tussen koper en glasvezel internet uitgelegd