Blog

7 Koningsdag tips voor jou en je telefoon

18 april 2019 9:00

Voor velen is het de meest gezellige dag van het jaar: Koningsdag. Het land kleurt oranje, de vele vrijmarkten zorgen voor opgeruimde zolders en men struint de straten af voor een gezellig feestje. Maar tijdens deze dag wil jij natuurlijk wel in contact blijven met je vrienden. Met deze 7 Koningsdag tips overleven jij en je telefoon 27 april.

1. Tikkie, jij bent

Sta je met Koningsdag op de vrijmarkt? Laat kopers betalen via een Tikkie. Zo hoef je niet bang te zijn om geld kwijt te raken en houd je alles digitaal. Met Tikkie (iOS en Android) maak je van tevoren een QR-code aan die je thuis print. Leg deze QR-code bij het product dat je verkoopt en laat de code scannen door de koper. Automatisch opent dan de iDEAL-betaalpagina en kan de klant betalen.

2. Op volle toeren

Om te voorkomen dat je met een lege telefoon staat, heb jij standaard een externe oplader in je zak. Nog handiger, een telefoonhoesje met ingebouwde accu. De zogenaamde powercase zorgt ervoor dat jij nooit meer onbereikbaar bent. Voor iets meer dan 20,- heb jij zo’n handig hoesje in huis. Zo kun je op ieder moment van de dag het weer checken met de gratis app van Weeronline (iOS en Android) en droog naar de volgende bar hoppen.

3. Verstoppertje met vrienden

De kans is groot dat je tijdens Koningsdag je vrienden op een bepaald punt kwijtraakt. De één haalt een drankje, de ander moet even plassen en iemand anders ziet weer iets moois op de vrijmarkt. Maar geen nood! Met de app Zoek Vrienden (iOS en Android) heb je je vrienden zo weer gevonden en kunnen jullie weer samen doorfeesten.

4. Handen in de zakken

Installeer de app Zoek mijn iPhone (iOS) of Vind mijn telefoon (Android) op je telefoon. Mocht je mobiel deze dag gestolen worden, dan kun je hem met deze app traceren. Want écht, je zult niet de eerste zijn die met een oranje pruik op aangifte doet bij de politie. Vorig jaar werden er in onze hoofdstad 22 zakkenrollers opgepakt.

5. Wanneer de nood hoog is

Je kunt het echt niet langer ophouden, maar het is door de drukte lastig om een toilet te vinden. De gratis apps HogeNood (Android) en Toilet Finder (iOS) geeft je een handig overzicht waar je de dichtstbijzijnde wc vindt. Wat een opluchting!

6. Jij trakteert vandaag

Vergeten om te pinnen? Deze Koningsdag tip helpt je bij het vinden van alle pinautomaten bij jou in de buurt. Met de apps ATMs - NearMe (Android) en Google Maps (iOS en Android) wandel je er gemakkelijk naartoe. Kun je toch nog dat ene pareltje van de rommelmarkt op de kop tikken of je beste vriend trakteren op een welverdiende oranjebitter.

7. Wegwijs op het water

Mocht je dit jaar de Amsterdamse grachten gaan trotseren, dan kun jij niet zonder de VaarWater 2 app (iOS en Android) van Waternet. Met deze navigatie speciaal voor de grachten weet je precies waar je moet zijn voor een drankje, benzine of de hoognodige plaspauze. Vergeet niet om je smartphone te beschermen met een waterbestendig hoesje. Zou toch zonde zijn als ‘ie deze Koningsdag niet overleeft.

Ook iets voor jou?
Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone

De 5 leukste selfie apps op een rijtje

 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Samsung
iphone
telefoon
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen