Blog

Altijd op de hoogte met deze nieuws apps

27 juni 2018 14:52

Tegenwoordig ben je al lang niet meer afhankelijk van de krant voor je informatievoorziening. Met de komst van de smartphone blijf je makkelijker dan ooit op de hoogte van het laatste nieuws. Met de onderstaande apps mis jij nooit meer breaking news.

Squid

Bij Squid (iOS en Android) geef je aan welke onderwerpen je interessant vindt. Op basis van deze voorkeuren krijg je vervolgens het nieuws voorgeschoteld. De voordelen van de app zijn dat deze geheel gratis is en dat je je niet hoeft te registeren. Bovendien kun je nieuwsberichten in de app zelf lezen, dus je wordt niet per definitie naar de website geleid waar het nieuws vandaan komt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een bericht te bewerken door zelf teksten, markeringen of tekeningen toe te voegen.

Blendle

Echte kwaliteit en een groot aanbod, is helaas niet gratis. Op basis van vooraf aangegeven interessegebieden zoals economie, showbizz of tech selecteert Blendle (iOS en Android) voor jou dagelijks twintig achtergrondverhalen (dus niet het harde nieuws) die als het ware je gepersonaliseerde digitale krant vormen. Om artikelen te lezen betaal je een kleine bijdrage uit je portemonnee die je naar eigen inzicht kan vullen.


Niet alle aanbevelingen die je krijgt zijn altijd logisch, maar het aanbod is over het algemeen interessant genoeg. En ben je toch niet tevreden, dan kun je je geld terugkrijgen. Voor een maandabonnement betaal je 10,-, maar je kunt artikelen ook los lezen, doorgaans voor 0,10 tot 1,- per artikel.

Nederland nieuws

Nederland Nieuws (iOS) is een rechttoe, rechtaan verzamelapp van nieuwsplatformen als Nu.nl, De Telegraaf en NOS. Klik op een platform en je krijgt er de laatste headlines van te zien waarna je automatisch wordt doorgelinkt naar het artikel op het desbetreffende platform. Hier zijn de verschillende onderwerpen te zien die het medium zelf al selecteert, zoals binnen- en buitenland, opinie, enzovoort. Let wel, sommige kranten bieden online hun artikelen aan tegen betaling. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je alle aangeboden artikelen volledig kunt lezen.

Lees ook:

Dit zijn de beste buurtapps van dit moment

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

valentijn

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Anoniem bellen doe je zo

Wat kun je met vliegtuigmodus?