Blog

Deze 4 functies van Google Maps ken je nog niet

7 januari 2019 13:15

Tegenwoordig is Google Maps bijna onmisbaar geworden op iedere telefoon. Hoewel jij de app wellicht ook vaak gebruikt, zijn er vast nog wel instellingen waarvan je ook niet eerder hebt gehoord. Wij sommen enkele leuke functies van Google Maps op.

Maps offline gebruiken

Wil je je internetbundel sparen, dan doe je er goed aan kaarten vóór aan je vertrek te downloaden. Een gebied downloaden doe je door op een plaats te zoeken en het menu te openen (witte balk onderaan de pagina). Nadat je op downloaden hebt gedrukt, selecteer je het te downloaden gebied door middel van in- en uitzoomen.

Je auto terugvinden

Iedere autobezitter heeft zich wel eens afgevraagd waar hij zijn geparkeerde auto heeft neergezet. Urenlang zoeken behoort sinds Google Maps gelukkig tot het verleden. Spring binnen de app naar je huidige locatie en tik deze aan. In het menu dat verschijnt, selecteer je Instellen als parkeerlocatie. Het terugvinden van je auto in een parkeergarage blijft ondanks deze optie in Google Maps nog wel wat lastig.

De omgeving verkennen

Ben je ergens voor het eerst, dan wil je alle hoogtepunten in de buurt verkennen. Gelukkig is daar binnen Google Maps een optie voor, onder de knop ‘Je omgeving verkennen’. Op basis van het geselecteerde tijdstip worden verschillende categorieën getoond. ’s Ochtends geeft Maps de voorkeur aan bakkerijen en cafés, terwijl ’s avonds verschillende restaurants en bars getoond worden. Filteren gaat op basis van 5-15 minuten wandelen, of 10-20 minuten rijden.

Is het druk?

In Google Maps kun je zien of het op een locatie drukker is dan normaal. En dat allemaal gemakkelijk op je telefoon. Dit kun je zien door in de app op een locatie te klikken. Je krijgt dan een overzicht van reviews, het adres, openingstijden en andere beschikbare informatie. Daaronder staat een grafiek met de gemiddelde drukte en de huidige drukte. Je kunt naar andere weekdagen scrollen om te zien hoe druk het dan gemiddeld is.

Je kunt zelfs live zien hoe druk het is op het moment dat je een locatie opzoekt. Er worden geen aantallen getoond, maar er wordt aangegeven of het drukker of minder druk is dan normaal op dat tijdstip.

Ook iets voor jou?
Dit zijn de 5 technologie trends voor 2019

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen