Blog

Dit zijn de 3 nieuwe functies van iMessage

8 juni 2018 12:02

Met de komst van het besturingssysteem iOS 11 afgelopen jaar heeft iMessage enkele nieuwe functies gekregen. Wij sommen er een paar op.

1. Apart synchroniseren

De meest in het oog springende vernieuwing is dat iMessage-berichten nu apart naar al je iPhone-apparaten worden gedownload. Verwijder je een bericht op je telefoon, dan is deze ook niet meer te zien op je Mac. De optie Berichten in iCloud zorgt ervoor dat gesprekken op al je apparaten hetzelfde zijn. Geen behoefte aan? Je kunt de functie per apparaat in- of uitschakelen.

2. Nieuwe animaties en effecten

Je kunt in iMessage berichten met leuke animaties en effecten sturen. Zo stuur je bijvoorbeeld een bericht met lasers, vuurwerk of confetti. Door de recente update van iMessage zijn daar twee nieuwe effecten bijgekomen, Echo en Schijnwerper. Met de eerste kun je een getypte zin uitlichten en deze vermenigvuldigd versturen. De ander ziet zijn hele scherm dan volstaan met die ene zin. Dan weet je zeker dat de ontvanger de boodschap begrijpt. Het nieuwe Schijnwerper-effect maakt je scherm donker, maar plaatst een schijnwerper op jouw verstuurde bericht.

3. iMessage-apps op de schop

iMessage werkt met speciale apps, zoals stickers en spelletjes, waarmee je je chatgesprekken kunt opvrolijken. Apple kreeg nogal wat kritiek over zich heen over het omslachtige gebruik van die apps. Met iOS 11 zijn de iMessage-apps flink onder handen genomen. Zodra je een gesprek begint, verschijnt nu meteen onderaan een balk met alle geïnstalleerde iMessage-apps. Je kunt hier horizontaal doorheen scrollen, waarna je direct de juiste app kan kiezen. Je hoeft dus niet eerst op het iMessage-app icoontje te tikken naast de invoerbalk. Zodra je je bericht aan het typen bent, verdwijnt de balk voor iMessage-apps uit beeld. Handig!

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
iphone
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone