Blog

Dit zijn de 5 beste hooikoorts apps voor iOS en Android

1 juni 2018 13:42

Een kriebelende neus, jeukende ogen: het is weer de tijd van het jaar... De pollen hangen in de lucht en dat is slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Het liefst blijf je binnen, maar aan het voorjaar ontkom je niet. Heb jij ook zo’n last van hooikoorts? Dan helpen deze apps voor je telefoon jou een handje. 

Hatsjoe


Ben je benieuwd waar je in Nederland het meest last van pollen kan krijgen? De app Hooikoortsradar weergeeft een kaart van Nederland met de te verwachten hooikoortsklachten voor vandaag en de komende vier dagen. Daarnaast praat bioloog Maurice Marten je bij in het Pollenjournaal. Hier kom je onder andere te weten welke bomen, grassen en kruiden er momenteel in bloei staan.

  • Hooikoortsradar is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Lief dagboek

Met de app Het Allergie Dagboek krijg je een duidelijk overzicht van jouw klachten. Je geeft elke dag aan hoeveel last je van de symptomen hebt. Door ook je medicijnen in te voeren, zie je makkelijk terug of de behandeling werkt. Je resultaten worden weergegeven in een grafiek, zodat je het verloop van je klachten eenvoudig bijhoudt. Het dagboek werkt daarnaast met een herinneringsfunctie. Deze helpt je herinneren om je klachten een score te geven of om medicatie in te nemen.


  • Het Allergie Dagboek is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Voor de kids

Heeft je kind veel last van hooikoorts? Dan is de app AllerGoGo een speelse manier voor je kind om ermee om te gaan. De app is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen 7 en 16 jaar. Allergotchi is een figuurtje in de app dat reageert op de klachten die je hebt en de medicijnen die je gebruikt. Heeft je kind veel klachten, dan wordt Allergotchi ziek. Gebruikt je zoon of dochter vervolgens medicijnen, dan wordt Allergotchi weer beter. De app is voor kinderen dus een leerzame, maar ook een leuke manier om met hooikoorts om te gaan.


  • AllerGoGo is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Wind, zon en pollen

Naast dat Buienradar een fijne app is om het weer mee te bekijken, laat de app ook een pollenkaart zien. Op de radar van Buienradar zie je in één oogopslag hoe erg de hooikoortsklachten in Nederland of in jouw gebied zijn. Elke regio heeft een rapportcijfer van 1 tot 10, waarbij één weinig klachten betekent, terwijl 10 extreem is.


  • Buienradar is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Wees voorbereid


De app A. Vogel Hooikoortsweerbericht is te vergelijken met de bovengenoemde apps. Je kunt hier verwachtingen voor de komende vijf dagen vinden voor verschillende locaties in Nederland. Ook zie je per boom- en grassoort hoeveel pollen er verwacht worden. De app maakt daarnaast gebruik van gps. Zo zie je voor al jouw favoriete locaties precies wat de hoeveelheid pollen op het moment is en welke plekken je dus beter kunt vermijden.


  • A. Vogel Hooikoortsweerbericht is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Heb jij veel last van hooikoorts en maak je ook gebruik van één van deze apps?

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
kinderen
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone