Blog

Dit zijn de 8 leukste Nederlandse podcasts

16 juli 2019 16:30

Podcasts, je wordt er tegenwoordig mee overspoeld. Misschien luister je ze al dagelijks, misschien heb je het nog nooit gehoord. Waar je interesses ook liggen, er is altijd een geschikte podcast te vinden. Dit zijn de leukste Nederlandse podcasts om te luisteren. Ideaal voor op het strand of juist in de file onderweg naar kantoor.

Zo luister je een podcast

De App Store en Play Store bieden verschillende Nederlandse podcast apps aan. Je luistert namelijk makkelijk een podcast op bijvoorbeeld je iPhone of Samsung-toestel. De meest populaire apps zijn Spotify, Google Podcast (Android) en Apple Podcasts (iOS). Veel Podcast-makers zetten hun afleveringen op hun eigen website, zo hoef je nooit lang te zoeken.

Echt Gebeurd

Bij ‘Echt Gebeurd’ bestaat elke aflevering uit één verhaal dat wordt verteld door iemand die iets bijzonders heeft meegemaakt. Een mislukte date die eindigt met een klein ongelukje zorgt voor een glimlach. Maar er zijn ook mensen met een serieus verhaal. Zoals de meldkamermederwerker die vertelt over een dringend 112 telefoongesprek. De mensen die langskomen hebben geen acteer- of podiumervaring. Iets wat de podcast uniek en herkenbaar maakt voor iedereen.

Man met de microfoon

De reporter van ‘Man met de microfoon’ trekt rond in een busje in Amsterdam en verzamelt bijzondere verhalen. Hij spreekt Amsterdammers met verschillende achtergronden over een speciaal deel uit hun leven. Zoals de eigenaar van de ijzerwinkel die langzaam over zijn straatfobie kwam. Hij ging voor het eerst in twintig jaar bij zijn moeder op bezoek. Of de oude meneer die erg positief blijft, ondanks het verlies van zijn zieke vrouw.

Vakantieverhalen - relaxen in de hangmat

NPO Radio 1 heeft speciaal voor de zomer verschillende Vakantieverhalen geselecteerd. Zo kan je in de hangtmat of op het strand lekker luisteren naar verschillende documentaires, waargebeurde verhalen en hoorspellen.

Omdenken

In de podcast van ‘Omdenken’ bespreken mensen hun problemen met de presentator. Bijvoorbeeld de drukte in de trein, ongewenst single zijn of dat ze bijvoorbeeld niet kunnen koken. Het bezorgt ze stress en daar willen ze van af. De presentator helpt hen met het oplossen van het probleem door er op een andere manier naar te kijken. Omdenken is bekend van de inspirerende theatershows en boeken.

Argos Podcast

Ben je geïnteresseerd in politiek, journalistiek en misdaad? In de podcast ‘Argos’ komen deze onderwerpen aan bod. Hoe wordt DNA-onderzoek gedaan? Waar heb je recht op na een medische misser? Wetenschappers inzetten als spion, mag dat? Het zijn journalistieke zoektochten naar opmerkelijke verhalen.

De week van NUtech

Van nieuwe producten van Samsung en Apple tot de nieuwe privacywetten en lanceringen van SpaceX, in ‘De week van NUtech’ hoor je het allemaal voorbijkomen. De redactie van NU.nl bespreekt in deze podcast wekelijks het laatste technieuws. Door analyses en interviews leer je in ongeveer 20 minuten alles over de belangrijkste onderwerpen en ontwikkelingen in de wereld van technologie.

Kijkvoer!

Netflix wordt steeds populairder en groter. Daardoor is het lastiger om te kiezen wat we willen kijken. Gelukkig biedt ‘Kijkvoer!’ de oplossing in de vorm van een podcast. Elke week word je bijgepraat over de nieuwste series, films en documentaires die op Netflix staan. Een aflevering duurt maar een kwartier, dus de updates beluister je makkelijk tijdens het reizen of koken.

De Beste Social Podcast

In de podcast van ‘De Beste Social Podcast’ wordt alles wat met social media te maken heeft besproken. Is er iets viraal gegaan, dan komt dat in deze podcast zeker aan bod. De podcast gaat ook over de leukste webcare verhalen van afgelopen weken, of uitgevoerde social media experimenten. De presentatoren gaan de discussie aan en bekijken elk onderwerp vanuit verschillende hoeken.  

Ook iets voor jou?
De 4 leukste e-reader apps voor boekenwurmen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
Samsung
iphone

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Hou een oogje in het zeil met deze 3 babyfoon apps