Blog

Dit zijn de nieuwe Gmail features

23 september 2018 16:00

Gmail heeft een nieuwe vormgeving voor de functies die je al gebruikt, plus nieuwe manieren om je inbox te organiseren, geplande afspraken te bekijken en actie te ondernemen voor e-mails. Dit zijn de handigste nieuwe Gmail features.

Nieuwe snelkoppelingen

Het zal je direct opvallen dat Gmail een nieuwe interface presenteert. Het nieuwe Gmail heeft namelijk drie weergaven; Standaard, Gemakkelijk en Compact. Standaard is de meest uitgebreide weergave, terwijl er in Gemakkelijk meer ruimte is om de inhoud te bekijken en daarmee iets drukker is. Compact is zoals de naam al doet vermoeden compact, waarbij bijlagen niet worden getoond.

Wanneer je berichten in je inbox aanwijst, kun je verder snel actie ondernemen zonder deze berichten te openen. Wanneer je in het nieuwe Gmail met je muis over een e-mailbericht beweegt in het overzicht, zie je direct de meest gebruikte opties in beeld (waaronder Archiveren, Verwijderen, Weergeven als ongelezen en Snoozen). Voorheen moest je eerst een mailtje aanvinken en vervolgens bovenin de gewenste handeling kiezen. Veel te omslachtig, moet Gmail gedacht hebben.

Optie voor snoozen

Met de nieuwe Gmail features kun je e-mails uitstellen naar een latere datum of een andere tijd die beter uitkomt. Wanneer je een mailtje ontvangt waar je even geen tijd voor hebt, plaats je een vinkje voor dit mailtje en klik je vervolgens bovenin op het pictogram met de klok (Snoozen). Geef aan tot wanneer je het bericht wilt Snoozen en kort daarna verdwijnt het mailtje, om weer tevoorschijn te komen op het moment dat jij hebt aangegeven. Zo kun je je werklast heel efficiënt over je werkdag verdelen.

Ben je toch vergeten een e-mail te beantwoorden (en heb je de Snoozen-optie niet gebruikt), dan wordt er in het overzicht een oranje tekst weergegeven met een herinnering dat dit bericht nog niet beantwoord is.

Vertrouwelijke modus

Je kunt met de nieuwe Gmail features nu ook berichten en bijlagen verzenden via de vertrouwelijke modus om gevoelige informatie te beschermen. Hiermee kun je limieten instellen voor wat ontvangers met je e-mail kunnen doen. Zo kun je een vervaldatum instellen, om een toegangscode vragen of opties verwijderen om e-mail door te sturen. Wanneer je de e-mail stuurt, ontvangt de ontvanger een melding over de door jou geselecteerde limieten.

Tot slot is het goed om te weten dat e-mails die gestuurd zijn in vertrouwelijke modus niet kunnen worden doorgestuurd, en dat de tekst in die e-mails niet kan worden gekopieerd en geplakt. Gmail rolt updates altijd gefaseerd uit, dus het kan zijn dat jij de nieuwe functies nog niet ziet. Is dit bij jou het geval, klik dan binnen Gmail rechtsboven op het pictogram met het tandwiel en vervolgens op Probeer de nieuwe Gmail.

Ook iets voor jou?
Veilig internetten: wij geven je 5 slimme tips
3 tips voor een goede thuiswerkplek

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet

Meest populaire blog artikelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Anoniem bellen doe je zo

Wat kun je met vliegtuigmodus?

6 tips om je MB-verbruik te beperken