Blog

Dit zijn de opties voor een telefoonhouder in de auto

31 januari 2019 13:00

Het is niet toegestaan om achter het stuur van je voertuig je smartphone te gebruiken. Daar staan hoge boetes op, omdat het de kans op een ongeval vergroot. Dit betekent niet dat je helemaal niet meer mag bellen en appen, zolang je het maar handsfree doet. Dit geldt ook voor navigeren. In beide gevallen is het handig om een telefoonhouder te kopen voor in de auto. Wij leggen je wat opties voor.

1) Op de voorruit

Een optie is om een telefoonhouder te kopen die je gemakkelijk door middel van een zuignap of een sticker aan je voorruit bevestigt. Je kunt de houder dan precies plaatsen waar jij wilt, maar plaats ‘m natuurlijk wel zo dat het je zicht niet belemmert. Zo kun je je smartphone goed zien en raak je het zicht op de weg niet kwijt. Een telefoonhouder op de voorruit is een populaire optie, omdat deze houders niet zo duur zijn. Enig nadeel is wel dat als je je smartphone in de auto oplaadt, het snoertje over je dashboard loopt. Dat is niet altijd even handig.

2) Op het ventilatierooster

Er zijn ook telefoonhoesjes die je in een van de ventilatieroosters kunt schuiven, vaak door middel van een uitschuifbaar klemmetje of een magneetje. Hier zit de houder dus niet op het raam, waardoor je het hele raam vrijhoudt om doorheen te kijken. Echter zijn niet alle ventilatieroosters geschikt voor een standaard voor de smartphone. Zo zijn ronde roosters bijvoorbeeld niet handig, omdat de houder dan niet goed genoeg blijft zitten. Let er wel op dat je het ventilatierooster achter je telefoon sluit. Vooral als je de verwarming hoog hebt staan, kunnen de warme stromen je smartphone te warm maken.

3) Op het dashboard

Je kunt een telefoonhoesje ook bevestigen op je dashboard met behulp van een zuignap, sticker of klem. Vervolgens plaats je je smartphone in de houder die aan dit hulpmiddel vastzit. Dit kunnen dezelfde hoesjes zijn als de eerst besproken optie, maar dat hoeft niet. Een hoesjes speciaal voor het dashboard laat je namelijk het liefst zitten, terwijl je een hoesje op de voorruit er nog wel eens afhaalt als je het niet nodig hebt. Gebruik je dus vaak navigatie op je telefoon, dan is het misschien handig om te kiezen voor een iets ‘vastere’ dashboardhouder.

4) In de bekerhouder

Dit is waarschijnlijk de minst bekende methode, maar wel zonder goede reden, want een telefoonhouder voor in je bekerhouder kan best handig zijn. De houder past vanwege de flexibele vorm in de meeste bekerhouders. Het voordeel van een dergelijke oplossing, is dat je niets op je voorruit of dashboard hoeft te bevestigen. Let er wel op dat de bekerhouder op een gunstige positie zit, zodat je telefoon goed in het zicht blijft.

Je hebt dus aardig wat opties als je je telefoon wilt meenemen in de auto. Kijk vooral naar de indeling van je dashboard om tot een keuze te komen, maar ga ook bij jezelf na of je je telefoonhouder vaak gaat gebruiken of ook wel eens wilt opbergen.  Natuurlijk is het gebruik van je telefoon in het verkeer niet toegestaan. Gelukkig bestaan er veel handige verkeer apps die je helpen onbezorgd de weg op te gaan.

Ook iets voor jou?
Deze 4 functies van Google Maps kende je nog niet

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
gadgets
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen