Blog

Dit zijn de verschillen tussen iPhone 8 en iPhone X

8 maart 2019 13:00

Wil je je huidige telefoon inruilen voor een nieuwe iPhone, maar ben je er nog niet uit welke? Je leest hier alle verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 8 en iPhone X. Welke telefoon past het beste bij jou?

Uiterlijk

Het uiterlijk van de iPhone X is veel veranderd in vergelijking met zijn voorgangers. Qua uiterlijk zie je bij de iPhone X meteen dat je een nieuwe telefoon hebt, de iPhone 8 is daar tegenover hetzelfde als zijn voorgangers. De iPhone 8 is ietsjes kleiner dan de iPhone X, maar het verschil is minimaal. Daarnaast heeft de iPhone X aan de achterkant twee camera’s, terwijl iPhone 8 er maar één heeft. De behuizing is wel hetzelfde gebleven. Beide telefoons hebben namelijk een glazen achterkant.

Het scherm

Een groot verschil tussen de iPhone 8 en iPhone X is het scherm. De iPhone X heeft een groter scherm, waardoor de randen bijna verdwijnen. In plaats van een lcd-scherm, zoals de iPhone 8 heeft, heeft de iPhone X een oled-scherm. Dit scherm is energiezuiniger en zorgt ervoor dat zwart ook echt zwart is. Dat, samen met de andere kenmerken, maakt dat de iPhone X een veel beter scherm heeft.

Geheugen en accu

De toestellen hebben beiden een opslaggeheugen van 64 GB en 256 GB. De iPhone X heeft daarnaast een grotere accu dan de iPhone 8. Dit betekent dat de iPhone X ongeveer twee uur langer meegaat dan de iPhone 8.

Camera

In de camerasystemen van beide toestellen zie je grote verschillen. De iPhone 8 heeft één 12 megapixel-camera op de achterkant, terwijl de iPhone X er twee heeft: een groothoek en telelens. Dat betekent dat de iPhone X mooiere foto’s maakt, je hebt namelijk meer scherpte en diepte. Hierdoor maak je professionelere foto’s. Ook tijdens het inzoomen verlies je met de iPhone X minder kwaliteit. Met beide telefoons zijn bewogen foto’s verleden tijd. Aan de voorzijde hebben beide toestellen een 7 megapixel-camera. De iPhone X heeft daarnaast een TrueDepth-camera, waarmee hij 3d-scans kan maken voor onder andere Animoji. Dit heeft de iPhone 8 niet.

Ontgrendeling en Animoji

Op de iPhone 8 gebruik je de vingerafdrukscan om te ontgrendelen. Je telefoon ontgrendelen met de iPhone X kan nu zelfs als je kookt of natte handen hebt. Je ontgrendelt hem door ernaar te kijken. Dit komt door de TrueDepth-camera die voor Face ID wordt gebruikt. De TrueDepth-camera van de iPhone X maakt daarnaast ook de nieuwe geanimeerde emoji, genaamd animoji, mogelijk. Dit kan op geen enkele voorgaande iPhone. Met animoji kun je emoji’s laten bewegen en praten. Deze geanimeerde emoji doet jouw gezichtsuitdrukking na. Je kunt kiezen uit verschillende karakters, zoals een hond, eenhoorn en nog veel meer.

Refurbished iPhones

Mocht je geld willen besparen dan kun je ook kiezen voor een refurbished iPhone 8 of iPhone X. Dit zijn telefoons die om verschillende redenen zijn teruggestuurd. De iPhones die Telfort aanbiedt zijn zo goed als nieuw en je krijgt altijd twee jaar garantie.

Ook iets voor jou?
iPhone 7 versus iPhone 8: dit zijn de verschillen

Welke simkaart gaat er in jouw iPhone?


Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
iphone

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen