Blog

Er komt een nieuw TV menu

12 mei 2020 9:00

De komende tijd gaat KPN het menu van de tv-ontvanger vernieuwen. Dat betekent dat je in het vervolg nog makkelijker gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die wij op TV gebied bieden. Hieronder leggen wij uit wat er verandert.

Nieuw uiterlijk en alles makkelijker vinden

We passen om te beginnen het menu op het beginscherm aan. In het vervolg navigeer je daarom nog sneller naar de mogelijkheden die de tv-ontvanger je biedt. Ook hebben we het menu van een fris nieuw uiterlijk voorzien.

Eenvoudiger zoeken

Zoeken staat in het vervolg bovenaan in het hoofdmenu. Als je op zoeken klikt, kom je op de pagina waar je op zoek kunt naar je favoriete programma, film of serie. Je hoeft in het vervolg nog maar drie letters in te vullen, je krijgt daarna meteen een aantal zoekresultaten die voldoen aan je zoekopdracht. Daarnaast zoek je tegenwoordig in alle categorieën, zoals de Gids of je opnames. Ook kan je de weergave van je zoekresultaten anders tonen, bijvoorbeeld met afbeeldingen of een alfabetische lijst.  

TV gids en terugkijken

We voegen Gids & Terugkijken samen. Deze twee mogelijkheden vind je in het vervolg op één pagina. Ook hebben we deze pagina overzichtelijker gemaakt. Je ziet in een oogopslag welke programma’s er nog aankomen en wat je kan terugkijken. Als je tweemaal op de “Gids” knop op je afstandsbediening drukt, dan zie je de programma’s verticaal onder elkaar. De keuze voor een horizontale of verticale weergave van de gids wordt voor je onthouden. Vanuit de gids kan je doorklikken om meer details over een programma te zien.

Opnames terugvinden

Heb je het Opnemen pakket? Dan zie je dat de lijst met je opnames een nieuw uiterlijk krijgt. Je kunt de lijst met opnames vanaf nu op datum of alfabetische volgorde sorteren.

Films en series kijken

In het hoofdmenu vind je straks twee nieuwe knoppen, Films en een knop voor series. Op de overzichtspagina voor Films, zie je verschillende mogelijkheden om films te huren of gratis te kijken. Bij films huren kan je voor een klein bedrag een film kijken. Heb je een zenderpakket, zoals het pluspakket, dan vind je onder Mijn pakketten alle films die je gratis kunt kijken. Ook zijn de meest gebruikte video apps toegevoegd aan het overzicht, zoals YouTube, Netflix en Amazon Prime. Op de overzichtspagina van Series, zie je een soortgelijke weergave. In het basispakket vind je de gratis series. Ook vind je op de overzicht pagina de mogelijkheid om series uit het Pluspakket, Netflix of Amazon Prima te kijken.

Sport kijken?

Ben je een fan van sport? Dan hebben we goed nieuws. In het hoofdmenu vind je de optie Sport. Als je hiernaar toe gaat, zie je alle sport evenementen van vandaag en de komende dagen op een rij en kan je eenvoudig een sportwedstrijd of zenderpakket aanschaffen.  

Wanneer wijzigt het menu?

We begrijpen dat je niet kan wachten om te zien of het nieuwe menu en de wijzigingen naar je zin zijn. Om het nieuwe menu te zien, heeft je tv-ontvanger echter nieuwe software nodig. Omdat we niet iedereen tegelijk de nieuwe software kunnen geven, gaan we het in stukjes uitrollen. Wanneer jouw tv-ontvanger aan de beurt is, zie je dat automatisch wanneer je jouw tv-ontvanger opstart.

Handig om te weten

Kan ik ook gebruik blijven maken van het oude menu?

Na het omschakelen naar het nieuwe menu kun je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur.

Klopt het dat ik bij het aanroepen van een menu geen beeld en geluid meer heb?

Op oude tv-ontvangers (type 1853) wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij aanroep van overzichten in het TV-menu.

Waarom kan ik de films alleen in een lijstweergave weergeven?

Op oude tv-ontvangers (type 1853) wordt is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Indien je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor je pin- of betaalcode, dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode. Indien je voorheen gebruik hebt gemaakt van een verschillende code voor pin – of betalen, dan kun je een nieuwe pincode aanmaken in het menu instellingen/pincode.

Zijn de tv- en radio-zenders samengevoegd in 1 zenderlijst?

In de gids van het nieuwe tv-menu wordt er geen onderscheid gemaakt tussen tv- en radio-zenders. De radio-zenders vind je terug vanaf kanaal 801. Snel navigeren naar een radiozender is mogelijk door in de gids het kanaalnummer in te toetsen. Daarnaast kun je tijdens het tv-kijken nog steeds de “radioknop" gebruiken om snel te schakelen naar de radiozender die het laatst beluisterd is.

Kan ik de tijd instellen van het tonen van de informatie balk?

Ja, dat kan! Via Instellingen > systeem kun je het aantal seconden instellen dat de informatie balk (de balk met informatie over het programma) zichtbaar blijft.

Klopt het dat oude serie-opnames niet meer zichtbaar zijn bij geplande opnames?

Bij "geplande opnames" zie je alleen nog de geplande serie-opnames die in de huidige tv-gids (tot 5 dagen vooruit) zijn te vinden. Dat betekent dat je de serie-opnames, die je in het verleden hebt ingepland, pas weer bij geplande opnames ziet staan als het programma ook weer in de actuele gids staat.

Waar kan ik Videoland terugvinden?

Indien je een abonnement hebt op Videoland (via KPN), dan vind je Videoland in het menu terug via Films > Meer films.

Indien je geen abonnement hebt op Videoland (via KPN), dan vind je Videoland in het menu terug via Films > Mijn pakketten.

Waarom brandt het rode lampje niet meer bij een HD uitzending?

Het merendeel van de programma’s die je kijkt met TV van KPN wordt tegenwoordig in HD uitgezonden, daarom wordt het rode lampje niet meer gebruikt bij een HD uitzending.

In de programma informatie kun je nog wel terugvinden in welke kwaliteit de uitzending wordt doorgegeven. Selecteer hiervoor in de Gids het gewenste programma of druk op de gele knop om de informatie balk aan te roepen. Als je 2 keer op de gele knop drukt, dan krijg je de programma informatie.

Klopt het dat de extra HD aanduiding niet meer wordt weergeven achter de naam van de zender?

Het merendeel van de programma’s die je kijkt met TV van KPN wordt tegenwoordig in HD uitgezonden, daarom wordt de extra HD aanduiding achter de naam van de zender niet meer getoond.

In de programma informatie kun je nog wel terugvinden in welke kwaliteit de uitzending wordt doorgegeven. Selecteer hiervoor in de Gids het gewenste programma of druk op de gele knop om de informatie balk aan te roepen. Als je 2 keer op de gele knop drukt, dan krijg je de programma informatie.

Hoe kan ik programma’s terugkijken?

Terugkijken kan op 2 manieren.

  1. Via de “Gids”, waarbij de programma’s horizontaal zijn weergeven. Via <OK> krijg je meer details over een programma en vind je de optie “terugkijken”.
  2. Door twee keer op de “Gids” knop op je afstandsbediening te drukken. Dan zie je de programma’s verticaal onder elkaar. Via <OK> krijg je meer details over een programma en vind je de optie “terugkijken”.

Hoe kan ik een opname plannen?

Er zijn 2 manieren om een opname te plannen. Ga naar de Gids en selecteer het programma om daarna:

  • op de detailpagina te kiezen voor “plan opname” of voor “plan serie opname (indien beschikbaar).
  • of selecteer de knop "rec" van je afstandsbediening en kies (in geval van serie) vervolgens voor 1 aflevering of het hele seizoen

Hoe kun je vanuit de Gids direct met OK een live tv-programma laten afspelen?

Liever niet eerst een menu voor het afspelen van een live-programma vanuit de tv-gids? Ga dan naar Menu > Instellingen > TV menu > OK gaat direct naar live tv-programma’s (aan of uit).

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim

Meest populaire blog artikelen

Dit zijn de 5 beste hooikoorts apps voor iOS en Android

Op de hoogte

Heb jij ook zo’n last van hooikoorts? Dan helpen deze apps voor je telefoon jou een handje.

Kim
1 juli 2020

3 slimme browserinstellingen die je nog niet kent

Op de hoogte

Haal meer uit Chrome, Firefox of Internet Explorer met deze handige browserinstellingen.

Kim
1 juli 2020

Top 4 Google Hacks

Op de hoogte

De zoekmachine kent een aantal handige functies en shortcuts. We zetten de 4 beste Google hacks voor je op een rij.

Kim
1 maart 2020

Veilig internetten: wij geven je 5 slimme tips

Op de hoogte

Hoe weet je eigenlijk zeker of een bepaalde webshop of de afzender van een e-mail wel te vertrouwen is? 5 slimme tips!

Kim
1 februari 2020

7 Koningsdag tips voor jou en je telefoon

Op de hoogte

Tijdens Koningsdag in contact blijven met je vrienden? Met deze 7 tips overleven jij en je smartphone 27 april.

Kim
18 april 2019

De 5 leukste selfie apps op een rijtje

Op de hoogte

Selfies maken hoort er tegenwoordig helemaal bij. Wij zetten de 5 beste selfie apps voor je onder elkaar.

Kim
11 februari 2019

Wat is er allemaal nieuw in Android Pie?

Op de hoogte

Met het nieuwe besturingssysteem Android Pie zijn er onder andere verbeteringen op het gebied van privacy.

Kim
3 februari 2019

Dit zijn de opties voor een telefoonhouder in de auto

Op de hoogte

Een telefoonhouder in de auto is handig én veilig. Wij zetten de verschillende opties voor je op een rij.

Kim
31 januari 2019

3 apps om meer uit je Chromebook te halen

Op de hoogte

Wil je meer dan alleen internetten? Installeer dan deze handige apps voor je Chromebook.

Kim
29 januari 2019

8 verborgen functies van de iPhone

Op de hoogte

Naast het gebruikelijke appen en bellen kun je met je iPhone nog veel meer. Kende jij deze verborgen functies van je iPhone al?

Kim
16 januari 2019

Deze 7 films kijk je in 2019 thuis vanaf de bank

Op de hoogte

Op zoek naar een leuke film in 2019? Deze zijn onlangs toegevoegd aan het Pluspakket en Netflix.

Kim
15 december 2018

Altijd op de hoogte met deze nieuws apps

Op de hoogte

Met deze nieuws apps mis jij nooit meer het laatste nieuws.

Kim
27 juni 2018

De NFC-chip in je simkaart: wat kun je ermee?

Op de hoogte

NFC in je simkaart: wat is het en wat kun je er mee? En welke toestellen hebben het?

Kim
21 juni 2018

4x een nostalgisch gevoel

Op de hoogte

We kunnen ons geen leven zonder mobiele telefoon meer voorstellen. Dat was vroeger wel anders.

Kim
21 juni 2018

5 tips voor de spraakherkenning app S Voice

Op de hoogte

Heb jij een Samsung en wil je je mobiel aansturen met je stem? Dat doe je met de spraakherkenning app S Voice.

Kim
20 juni 2018

Voicemail Telfort wijzigt

Op de hoogte

Vanaf 2 oktober zijn de voicemailinstellingen voor Vast Bellen voor Telfort klanten gewijzigd.

Kim
20 juni 2018

De nieuwe privacywet AVG. Wat betekent het voor jou?

Op de hoogte

Op 25 mei wordt jouw privacy in alle EU-landen volgens dezelfde regels beschermd. Wat betekent dat eigenlijk voor jou?

Kim
15 juni 2018

Privacy instellingen: welke app mag wat in Android?

Op de hoogte

Beperk de rechten die apps op je Android-telefoon hebben door de privacy instellingen aan te passen. Zo doe je dat.

Kim
14 juni 2018

Update iOS 11: de 4 leukste functies

Op de hoogte

Heb je een iPhone, iPad of iPod Touch en wil je naar iOS 11? In dit blog lees je meer over 4 nieuwe functies van deze update.

Kim
14 juni 2018

Galaxy S7 vs iPhone 6s

Op de hoogte

Galaxy S7 vs iPhone 6s

Kim
11 juni 2018

Welke muziek streaming diensten zijn er?

Op de hoogte

Spotify, Google Music, Deezer, SoundCloud, Apple Music... Welke muziek streaming dienst moet je nu kiezen?

Kim
11 juni 2018

4 handige video apps voor je smartphone

Op de hoogte

In een handomdraai de mooiste video’s met je telefoon maken? Deze 4 handige video apps helpen je daarbij.

Kim
11 juni 2018

3 tips om je pc op te schonen

Op de hoogte

Op je pc staan veel verborgen, tijdelijke en onnodige bestanden. Je pc opschonen doe je met deze 3 tips.

Kim
11 juni 2018

Hou een oogje in het zeil met deze 3 babyfoon apps

Op de hoogte

Wil je graag je kindje in de gaten houden terwijl het slaapt? Dat kan met deze 3 babyfoon apps.

Kim
11 juni 2018

Dit zijn de 3 nieuwe functies van iMessage

Op de hoogte

Met de komst van het besturingssysteem iOS 11 afgelopen jaar heeft iMessage deze nieuwe functies gekregen.

Kim
8 juni 2018

3 smartphone gadgets voor de mooiste foto’s

Op de hoogte

Maak jij graag foto’s? Met deze gadgets verander je je smartphone eenvoudig in een fototoestel.

Kim
3 mei 2018

5 handige apps voor op vakantie

Op de hoogte

Dit zijn 5 handige apps voor op vakantie.

Kim
2 mei 2018

Senioren telefoon: wat zijn de beste toestellen?

Op de hoogte

Een mobiele telefoon kan ingewikkeld zijn voor ouderen. Deze 5 toestellen zijn geschikt als senioren telefoon.

Kim
2 mei 2018

Zenderoverzicht: al je favoriete zenders in één zenderlijst

Op de hoogte

Zenderoverzicht: al je favoriete zenders in één zenderlijst

Kim
2 mei 2018

Zo kom je alles te weten over de batterij van je telefoon

Op de hoogte

Je kunt op je telefoon zien of het bijna tijd is om hem op te laden maar heel veel meer informatie krijg je niet. Tips!

Kim
2 mei 2018