Blog

Galaxy S7 vs iPhone 6s

11 juni 2018 16:55

Wij vergelijken de Samsung Galaxy met de iPhone 6. Wat is de beste smartphone?

Interne kracht

Hoewel de iPhone 6s ouder is dan de Samsung S7, zijn beide toestellen zeker aan elkaar gewaagd. In de race Samsung Galaxy S7 vs iPhone 6s duiken we daarom diep in de specificaties van de smartphones. Pas dan vallen er verschillen op. Samsung koos voor krachtige hardware, terwijl Apple juist de voorkeur gaf aan een lichtgewicht processor. Beide maken echter een goede kans om te winnen. Apple heeft namelijk zelf de ontwikkeling van het iOS-besturingssysteem in handen. De lichtgewicht processor kan hierdoor goed opboksen tegen de krachtige hardware van Samsung.

Beeldscherm

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het beeldscherm. Om de titel ‘beste smartphone’ te bemachigen kiest Samsung voor groot en sterk beeldscherm. Apple gaat voor finesse. Maar daarmee legt de iPhone het niet per definitie af op de Galaxy S7. Apple heeft een goede manier gevonden om pixels optimaal te benutten en door het ontwerp van iOS komen de effecten er goed uit.

Camera

Voor veel smartphone-gebruikers is een goede camera essentieel. In deze Galaxy S7 vs iPhone 6s strijd verwacht je misschien dat Samsung de titel ‘beste smartphone’ wint. Maar Apple heeft een flinke inhaalslag gemaakt. Tegenwoordig zijn de verschillen niet zo groot meer. Beide smartphones hebben een 12 megapixelcamera met autofocus en een panoramafunctie aan de achterkant. En een selfiecamera met 5 megapixels aan de voorkant.

Accu en opslag

Samsung heeft er voor gekozen om zijn smartphone te voorzien van een SD-kaartslot, waardoor je gemakkelijk opslagruimte bij kunt kopen. Hier heeft Samsung een streepje voor op Apple. De iPhone kun je namelijk niet van extra opslagruimte voorzien.

De Galaxy S7 heeft een accu van 3000mAh, terwijl de iPhone 6s het met 1750mAh moet doen. Door de zuinigheid van Apple’s hardware en de grootte van Samsungs batterij komt het erop neer dat je beide telefoons ’s nachts gewoon moet opladen.

Zowel de Galaxy S7 als de iPhone6s voert relatief kleine veranderingen door ten opzichte van zijn voorganger. Deze verschillen zijn bepalend in de strijd: Galaxy S7 vs iPhone 6s. Zoek je een telefoon van hoge kwaliteit die je kan perfectioneren naar je eigen eisen en wensen, dan is de Galaxy S7 de beste keuze. Wil je een kant-en-klaar toptoestel hebben, dan kun je beter voor de iPhone 6s gaan.

Wat vind jij de beste smartphone?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Computer!Totaal.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Samsung
iphone
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen