Blog

iPhone 7 versus iPhone 8: dit zijn de verschillen

14 februari 2019 13:00

Een nieuwe telefoon uitzoeken blijft een leuke bezigheid. Ben je toe aan een (nieuwe) iPhone, maar twijfel je tussen een iPhone 8 of toch een iPhone 7? Dan is het handig om de verschillen tussen deze twee iPhone's op een rij te hebben. Zo maak je voor jezelf altijd de juiste keuze.

Uiterlijk

De telefoons zijn qua uiterlijk bijna identiek aan elkaar. Daarnaast is de iPhone 8 maar een paar millimeter groter. Een telefoonhoesje gemaakt voor een iPhone 7 hoesje past dan ook precies om een iPhone 8. Wat betreft de behuizing van de telefoons is er wel een groot verschil. De iPhone 8 heeft namelijk een glazen behuizing versus een aluminium behuizing bij de iPhone 7. De glazen behuizing beschikt over gehard glas. Dit betekent dat het glas sterker is dan normaal glas. Door de glazen behuizing kun je de iPhone 8 daarnaast draadloos opladen, met een aparte los te kopen accessoire. Iets dat bij de iPhone 7 niet mogelijk is.

Vergelijking van de geluidskwaliteit

Luister je graag naar muziek zonder koptelefoon? Dan biedt de iPhone 8 nóg betere mogelijkheden. Deze telefoon heeft namelijk een betere luidspreker vergeleken met de iPhone 7. Leg je beide telefoons naast elkaar, dan hoor je dat de iPhone 7 holler en platter klinkt dan de iPhone 8. Hoewel de iPhone 7 al de beste luidspreker in zijn klasse had, weet Apple het toch nog te overtreffen met de iPhone 8.

Verbeteringen in bluetooth

Een andere verbetering is de Bluetooth van iPhone. De drie grootste veranderingen van de nieuwe Bluetooth zijn het vergrote bereik, een snellere overdracht van bestanden en de mogelijkheid om een connectie te maken met meerdere apparaten tegelijk. Bluetooth is handig om te gebruiken als je muziek wilt afspelen op externe speakers, of als je bijvoorbeeld wilt verbinden met de auto.

Geheugen en snelheid

Beide telefoons verschillen wat betreft geheugen. Bij Telfort kies je tussen 32 GB met de iPhone 7 of de iPhone 8 met 64 GB aan geheugen. Download je veel apps of doe je graag een fotoshoot met je telefoon? Dan heeft de iPhone 8 betere mogelijkheden voor je. Daarnaast is de snelheid van beide telefoons ook verschillend. Zo heeft de iPhone 7 een A10 chip en de iPhone 8 een A11 chip. De A11 chip is tot nu toe de beste, ook de iPhone X beschikt over deze chip.

Camera verbeteringen

Op papier zijn beide camera’s identiek. De camera aan de voorkant heeft zowel op de iPhone 7 als op de iPhone 8 een 7 megapixel camera. Ook de camera aan de achterkant heeft hetzelfde aantal megapixels, namelijk 12. Toch zijn er op de iPhone 8 verbeteringen te zien. Zo heeft het een grotere en snellere sensor. Hierdoor krijg je scherpere, lichtere en dus mooiere foto’s. Ideaal voor fotografen (in spé) die graag met hun telefoon foto’s maken.

Team Telfort legt het je uit

Ben je er nog niet helemaal uit? In onderstaande video's vind je een review van de iPhone 7 en van de iPhone 8.

Refurbished iPhone

Heb je al een iPhone 7, dan is de overstap naar iPhone 8 misschien minder interessant voor je. Beide telefoons verschillen wat dat betreft zo weinig dat je er niet veel van zult merken. Heb je nu een Android-toestel of een iPhone 6 of ouder? Dan is het kopen van een iPhone 7 of iPhone 8 zeker het overwegen waard. Beide iPhones worden bij Telfort ook aangeboden als refurbished toestel. Dit is een gebruikt toestel, maar zo goed als nieuw. Ideaal als je niet veel geld te besteden hebt, maar toch de iPhone 7 en iPhone 8 wilt hebben.

Ook iets voor jou?
De 5 leukste selfie apps op een rij

8 verborgen functies van de iPhone

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
iphone

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

valentijn

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Anoniem bellen doe je zo

Wat kun je met vliegtuigmodus?