Blog

Ready, set, go: Formule 1 2019 gaat van start

6 maart 2019 13:00

Al weken zijn Max Verstappen en zijn concurrenten in voorbereiding op het nieuwe Formule 1 seizoen. 17 maart 2019 gaat het licht op groen in Australië.  Een goede reden om vliegensvlug alle verwachtingen op een rijtje te zetten. Wie zijn de grote kanshebbers en waar moet je op letten? Race snel verder!

Formule 1 2019: de statistieken

Een telfout is makkelijk gemaakt, daarom geven wij de belangrijkste cijfers. Dit jaar rijden er 10 teams met elk 2 auto’s en coureurs. De 19-jarige Brit Lando Norris is de jongste coureur. Kimi Raïkkonen is met zijn 39 jaar veruit de oudste. 17 maart starten de rijders in Melbourne, Australië. De 21e en laatste race van het seizoen vindt plaats in Abu Dhabi op 1 december. De heren hebben dan, los van alle testdagen, 6392 kilometers in 1265 rondjes afgelegd.

Formule 1 auto’s

Ieder jaar is het weer een uitdaging om de beste F1 auto te maken. Dat betekent niet alleen de sterkste motor of een strak design. Ook moet de auto voldoen aan vernieuwde regels van de FIA. Wie daar het beste op inspeelt heeft een mooie voorsprong bij de start van het seizoen. Dit jaar mogen de voor- en achtervleugel groter zijn, mag er meer brandstof in een auto en mogen de auto’s 3 kilo zwaarder zijn. Dit betekent meer snelheid en langere duels tussen de coureurs. Met een beetje geluk ga je dit seizoen dus meer inhaalacties zien!

Testresultaten

Nadat de auto’s klaar zijn mogen de coureurs hun auto testen. Hiervoor krijgen alle teams 2 weken op het circuit van Barcelona. Dit jaar lijkt Ferrari de sterkste van de top 3 (Ferrari, Mercedes en Red Bull). Daarachter lijken Renault en Alfa Romeo het snelste te zijn. Toch is het moeilijk om écht een goed beeld te krijgen. De hoeveelheid benzine, turbo én de intentie van elke testronde is namelijk geheim. Of een team dus écht goed is blijkt pas bij de eerste race.

Nederlands succes

Al met al is het lastig om een voorspelling te doen. Red Bull lijkt een stabielere en snellere motor te hebben. Of dat genoeg is om Mercedes en Ferrari te pakken moet blijken. Voorlopig zet het team in op 5 overwinningen. Verstappen is goed in het sparen van banden en benzine. Dat geeft hem extra voordeel. Bovendien zorgt het snellere middenveld (teams 4 tot en met 10) voor een interessant tactisch spel bij een pitstop. Een spel wat Red Bull graag speelt. Onze voorspelling? Het spannendste seizoen tot dusverre met een titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton.

Live Formule 1 kijken met Telfort

De eerste race vindt plaats op 17 maart in Melbourne, Australië. Door het tijdsverschil is de start Nederlandse tijd om 06.10. Wil jij alle Formule 1 wedstrijden live kijken en heb je al Internet en TV van Telfort? Kies dan voor het Ziggo Sport zenderpakket. Heb je thuis een witte Telfort afstandsbediening, dan activeer je dit pakket eenvoudig met je afstandsbediening. Formule 1 volgen via je mobiel is ook mogelijk met Online TV Kijken.

P.S. Vind jij snelheid naast de baan ook belangrijk? Check dan onze Telfort speedtest. Dé manier om te checken of jij thuis optimaal geniet van je internetsnelheid.

Ook iets voor jou?
Tv kijken zonder kabel? Dit zijn de alternatieven
Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

Geschreven door Diederik

Sportliefhebber en voordeelwatcher van Telfort

~Diederik
Televisie

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen