Blog

Senioren telefoon: wat zijn de beste toestellen?

2 mei 2018 17:29

De vele knoppen en talloze opties maken de mobiele telefoon een ingewikkeld apparaat voor ouderen. Misschien geldt dit ook voor jouw vader, moeder, opa of oma op leeftijd. Wij lichten de 5 beste toestellen toe die het meest geschikt zijn als senioren telefoon.

Senioren telefoon 1: Samsung Galaxy A6 2018

De nieuwe modellen van Samsung zijn voor de beginnende gebruiker niet altijd even makkelijk te bedienen, maar de Galaxy A6 2018 is absoluut een uitzondering. Het scherm is groot en helder en dat maakt het goed leesbaar. Nog even het nieuws lezen in de avonduren? Zet de nachtmodus aan. Deze filtert het blauwe licht en maakt je scherm daardoor prettig leesbaar bij minder licht. Je beveiligt het toestel eenvoudig met een code of vingerafdruk. Zo heb je geen moeilijk wachtwoord meer nodig. De Samsung Galaxy A6 2018 is verkrijgbaar in combinatie met een voordelig Telfort abonnement.

Senioren telefoon 2: Samsung Galaxy J5 2017

Met een groot scherm, een camera op de voor- en achterkant en handige vingerafdrukherkenning is dit toestel helemaal van deze tijd. Geen wachtwoorden meer onthouden om iedere keer je telefoon te kunnen gebruiken, maar gewoon met je duim of wijsvinger het toestel ontgrendelen. Zowel voor als achter vind je een camera met flitser, zodat ook je selfies met weinig licht altijd helder zijn. En maak je graag veel foto's? Dan breid je het geheugen makkelijk uit met een geheugenkaart. Een ander voordeel van dit toestel is de sterke batterij. Je neemt hem mee tijdens een dagje uit zonder je druk te maken over een lege batterij. De Samsung Galaxy J5 2017 is verkrijgbaar bij Telfort in combinatie met een abonnement.

Senioren telefoon 3: Doro 8035

Geen enkele ervaring met smartphones? Dan kan deze telefoon, speciaal gemaakt voor de oudere beller, een goede optie zijn. Bij het instellen van het toestel word je van begin tot eind begeleid. Basishandelingen zoals vegen over het scherm worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Op de achterkant van het toestel zit een speciale knop voor noodsituaties. Hiermee kan in geval van nood direct een nummer worden gebeld of een sms naar diegene gestuurd worden met de locatie. Ook is het toestel geschikt voor gehoorapparaten. De Doro 8035 is te gebruiken in combinatie met een voordelig mobiel abonnement van Telfort.

Senioren telefoon 4: iPhone 6 32GB

Dat veel mensen met een iPhone rondlopen is niet zonder reden. Het 4,7 inch Retina beeldscherm maakt het een leesbare smartphone en daarnaast zorgt het ervoor dat je goed zicht hebt in elke situatie. Het menu bestaat uit iconen en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Bellen, foto’s maken en berichten versturen doe je slechts in een paar klikken. Beveilig de telefoon met een persoonlijke code of een eigen vingerafdruk. Superhandig en hartstikke veilig! Zo zijn moeilijke wachtwoorden verleden tijd. Uiteraard is de iPhone 6 32 GB verkrijgbaar in combinatie met een voordelig Telfort abonnement. Ook is dit toestel verkrijgbaar in een Refurbished versie, wat 'm goedkoper maakt. Benieuwd wat dat precies inhoudt? Lees dan hier ons blog over hoe je veilig refurbished producten koopt.

Senioren telefoon 5: Nokia 6.1 Dual Sim

Dit Nokia toestel heeft geen ingewikkelde menu’s, maar een ‘kale’ versie van Android met Android One. Daardoor staan er geen onnodige apps op, maar kies je zelf welke apps je wilt installeren. Daarnaast heeft het een groot en helder scherm, voelt het toestel stevig aan en kan het écht tegen een stootje. Het toestel ontgrendel je makkelijk met je eigen vingerafdruk, zodat je geen moeilijk wachtwoord meer hoeft te onthouden. Ook erg handig: in dit Nokia toestel plaats je niet 1 maar 2 simkaarten, zodat je werk en privé gescheiden kunt houden. En maak je graag mooie foto's van de kleinkinderen of een leuke selfie? Met dit toestel schiet je in een handomdraai kleurrijke en scherpe foto's. De Nokia 6.1 Dual Sim is verkrijgbaar in combinatie met een voordelig mobiel abonnement van Telfort.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
telefoon
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone