Blog

Top 5 Google Hacks

11 juni 2018 15:07

Heb je behoefte aan informatie, wat voor soort dan ook? Dan is Google je beste vriend. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar adresgegevens, de dichtstbijzijnde sportschool of reviews van een nieuw restaurant? Google vertelt het je. Maar je kunt meer met Google. De zoekmachine kent een aantal handige functies en shortcuts. We zetten de 5 beste Google hacks voor je op een rij.

Tip 1. Google als scorebord

Tijdens de Olympische Spelen heb je het misschien al ontdekt. Open Google, tik de naam van een wedstrijd in en het wedstrijdschema wordt getoond. Op het scorebord wordt real-time bijgehouden wat de score is. Probeer het zelf met Eredivisie. Zo ben je altijd op de hoogte van de stand. Wil je liever helemaal geen live wedstrijd missen? Dan is één van onze FOX Sports pakketten dan wat voor jou.

Google Tip Telfort Scorebord

Tip 2. Het weer

Check je vaak het weerbericht? Dat is begrijpelijk, het weer in Nederland kan zomaar omslaan. Google maakt het makkelijk voor je. Typ het woord temperatuur in de zoekbalk en Google toont direct de weersverwachting voor aankomende week. De weersverwachting van de huidige dag wordt ook per uur weergegeven. Doorklikken naar een website is niet meer nodig.

Google Telfort tip het weer

Tip 3. Dienst zoeken in de buurt

Is je band lek en heb je snel een fietsenmaker nodig? Typ dan fietsenmaker dichtbij en Google geeft je meteen het adres van de dichtstbijzijnde fietsenmaker. Google geeft ook direct de locatie aan in Google Maps. Zo kun je gemakkelijk aan de route beginnen. Of je nu een fietsenmaker, een postkantoor of een apotheek zoekt: zolang je dichtbij achter de dienst typt, kan Google je helpen.

Dienst dichtbij

Tip 4. Vluchten checken

Tik je vluchtnummer in en Google vertelt waar jouw vlucht op dat moment is. Zie je een roodgekleurde lijn? Dat betekent dat jouw vliegtuig wat later aankomt op de plaats waar vandaan je vertrekt. De geschatte aankomsttijd wordt ook weergegeven. Zo hoef je niet onnodig te stressen.

Tip 5. Exact zoeken

Ben je opzoek naar een woordgroep in exact die woordvolgorde? Plaats dan dubbele aanhalingstekens “rondom de woordgroep”. Google toont nu alleen de pagina’s waarop de aaneengesloten woordgroep voorkomt. Ben je opzoek naar informatie binnen een specifieke website? Bijvoorbeeld een blog van Telfort over handige telefoontips. Ook dan helpt Google je. Typ het onderwerp gevolgd door het woord ‘site’ in, plaats een dubbelepunt en eindig met de naam van de website. En dat tussenhaakjes. Zo dus: “telefoon tips site:telfort.nl”

Telfort Tip Exact zoeken

Bespaar tijd en stel gerichte vragen aan Google. Of je nu opzoek bent naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker, de uitslag van een voetbalwedstrijd wilt weten of de weersverwachting wil checken: met deze tips heb je je antwoord snel gevonden.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone