Blog

Welke muziek streaming diensten zijn er?

11 juni 2018 16:02

Nu Apple Music is gelanceerd, zijn er behoorlijk wat muziek streaming services in Nederland beschikbaar. Spotify, Google Music, Deezer, SoundCloud en nu kunnen we ook Apple Music aan het rijtje toevoegen. Maar welke muziek streaming dienst moet je nu kiezen? Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje, stream it away.

Nog even kort; wat is muziek streamen?

Streamen is het afspelen van bestanden zonder dat deze direct worden opgeslagen op je harde schijf. Tijdens het streamen wordt er continu data in een buffer geplaatst zodat je ontvangen media, zoals video en audio, direct kunt afspelen.

Spotify

Spotify is de meest bekende digitale muziek streamingdienst in Nederland. Met meer dan 30 miljoen liedjes heeft Spotify een groot aanbod aan muziek. Je zoekt naar nummers, artiesten of albums, luistert én deelt deze gemakkelijk met je vrienden of familie. Handig zijn de samengestelde afspeellijsten die je op je smartphone of tablet op offline kunt zetten. Wanneer je dan onderweg even naar Coldplay wilt luisteren kost dit je geen extra mb’s.

Een leuke nieuwe toevoeging aan de app is Spotify Running. Spotify Running biedt je non-stop muziek die precies past bij jouw hardlooptempo. Het stemt het aantal beats per minute (BPM) van de muziek af op het aantal stappen dat je zet. Zo loop je altijd in de maat van de muziek en motiveert de muziek jou om je hardlooptempo vast te houden of net een stukje harder te gaan rennen. Luister gratis of neem een abonnement op Spotify Premium (Android en iOS).

Google Play Music

Met Google Play muziek kun je gemakkelijk je favoriete muziek afspelen, delen en maar liefst 20.000 nummers opslaan in de Cloud. Zonder abonnement kun je gratis radiozenders streamen op basis van je stemming, activiteit of favoriete muziek. Helaas mag je maximaal zes keer per uur een nummer overslaan maar bepaal je dit zelf wanneer je een lidmaatschap neemt (€9,99). Je kunt dan meer dan 30 miljoen nummers zonder advertenties in de Google Play-catalogus streamen. In de VS is Google onlangs begonnen met een gratis variant van Play Music, het wachten is alleen nog even op de Nederlandse variant (voor Android en iOS).

Deezer

Online muziekdienst Deezer lijkt in vele opzichten op Spotify en heeft een minstens zo groot aanbod. Echter kun je de Deezer Discovery (gratis) variant alleen beluisteren op je computer en tablet en wordt dit mede mogelijk gemaakt door advertenties die je hoort tussen het luisteren door. De betaalde Premium variant (€9,99 per maand) biedt een hogere geluidskwaliteit en geen advertenties. Bovendien kun je dan al je liedjes beluisteren op al je apparaten, inclusief je smartphone. Handige eigenschap is dat je je eigen mp3’s en je favoriete tracks op SoundCloud kunt uploaden (Android en iOS)

Apple music

Apple music is de nieuwe muziekdienst van Apple waar je voor (€9,99 per maand) onbeperkt muziek kunt streamen uit een aanbod van ruim 30 miljoen liedjes. Mocht je al een iTunes gebruiker zijn, dan kun je al je liedjes uit je bibliotheek uploaden en beluisteren. Hoewel de muziekdienst even op zich heeft laten wachten, zoals we van Apple gewend zijn, zal de kwaliteit er niet minder om zijn.

Nog één liedje dan…

Ben je op zoek naar leuke nieuwe muziek en uitgebreide DJ sets dan is SoundCloud wellicht iets voor jou. SoundCloud kan in dit rijtje gezien worden als een unieke en gratis streaming service waar je alle nieuwe trending muziek kunt vinden. Het platform biedt namelijk de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen muziek te uploaden en te distribueren. Zo kun je vrienden en artiesten op de voet volgen (voor Android en iOS).

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
iOS
Android
Op de hoogte

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Hou een oogje in het zeil met deze 3 babyfoon apps