Blog

Welke simkaart gaat er in jouw iPhone?

18 februari 2019 12:00

Loopt het telefoonabonnement op je iPhone af en wil je graag overstappen op een nieuw sim only-abonnement, of heb je een los toestel gekocht en ben je op zoek naar een passend sim only abonnement? Dan moet je bij je provider opgeven welke simkaart je nodig hebt. Telfort helpt je een handje.

Drie kaarten

Er zijn drie soorten kaarten, namelijk de normale, de micro-simkaarten en de nano-simkaarten. Je kunt ze onderscheiden door naar de grootte van de kaart te kijken: de normale is het grootst, de nano-simkaart het kleinst. Welke kaart je nodig hebt, hangt af van het type Apple toestel dat je hebt. 

iPhones met nano-simkaart

Alle smartphones van Apple die na de iPhone 4s zijn verschenen, maken gebruik van een nano-simkaart. Dit gaat dus om de iPhone 5 tot de iPhone XS. De andere, oudere toestellen hebben een micro-simkaart, met uitzondering van de iPhone 3G. Dit toestel maakt gebruik van een normale kaart.

Heb je een iPhone SE, 6, 6s, 7 of een iPhone 8, dan geef je dus bij je provider aan dat je een nano-simkaartje nodig hebt. Je hebt niet altijd een nieuw kaartje nodig als je van abonnement wisselt.  Telecomproviders kunnen je nieuwe sim-only-abonnement vaak op je huidige kaart zetten en daarbij behoud je ook nog eens je eigen nummer.

Simkaart bijsnijden of vervangen

Wil je je iPhone 4 vervangen voor een iPhone 8, dan moet je dus wel een nano-kaart regelen. Je oude micro-kaartje past namelijk niet in je nieuwe toestel. Er zijn overigens telefoonwinkels die je oude simkaartje kunnen bijsnijden, zodat deze in je nieuwe telefoon past. Dan hoef je geen kaartje aan te schaffen. Alle simkaarten bij Telfort hebben trouwens scheurnaden waardoor ze voor elke smartphone geschikt zijn.

Een simkaartje verwisselen, werkt bij vrijwel ieder iPhone-model hetzelfde. Steek het meegeleverde pinnetje in de opening van de simkaarthouder aan de rechterkant van het toestel. De houder schiet eruit, waarna je het simkaartje erin kunt doen. Plaats de simkaarthouder terug in dezelfde positie, met de ronde opening aan de linkerzijde. Je simkaartje verwisselen is dus erg makkelijk!

Conclusie: je hebt voor je iPhone vrijwel altijd een nano-simkaart nodig, tenzij je een iPhone 4s of ouder hebt. Heb je de allereerste iPhone 3G? Dan moet je gaan voor een normale kaart.  

Ook iets voor jou?
iPhone 7 versus iPhone 8: dit zijn de verschillen

Apps verwijderen o je iPhone: zo doe je dat

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
iphone

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Anoniem bellen doe je zo

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen